Папа римський Франциск вперше призначив зовнішній аудит консолідованої фінансової звітності Ватикану, пише The Wall Street Journal.

Для цієї перевірки обрана аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers (PwC). Вона приступить до роботи негайно, наголошується в повідомленні Святого престолу.

Ватикан давно викликає претензії за непрозору банківську та іншу фінансову діяльність. Зовнішній аудит проводитиметься в рамках обіцяних понтифіком реформ управління католицькою церквою та боротьби з корупцією у Ватикані.

Бренд PwC об'єднує фірми, що входять до глобальної мережі компаній PricewaterhouseCoopers International Ltd. (PwCIL). Штат компанії налічує понад 195 тис. працівників у 157 країнах світу.

Вперше Банк Ватикану (офіційно - Інститут релігійної діяльності, ІРД) опублікував звіт за всю свою історію існування у жовтні 2013 року.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

У минулому році все керівництво установи банку було замінено в рамках боротьби з корупцією. Як наслідок ІРД вдалося значно підвищити прозорість використання коштів. ЗаразІРД налічується близько 100 працівників. Більшість з них – італійці.

Читати також: Православні та греко-католики святкують Введення

Відомо, що ІРД не видає кредити, а от розмістити депозит у цьому банку можна.

Загальна кількість клієнтів банку становить понад 15 тис. осіб

Понад 25% транзакцій банку становлять готівкові операції. Згідно із банківськими нормами такі показники засвідчують про можливе відмивання коштів в установі. Крім того, всі банківські операції ІРД є дуже складними та непрозорими.