Монахиня Агнес Гонджа Бояджіу, відома як Мати Тереза, була визнана Ватиканом чудотвориці, і буде незабаром канонізована, повідомляє агентство AP.

Вивчивши випадок зцілення молитвами Матері Терези неоперабельного хворого з Британії, який жив з двома пухлинами в мозку, Ватикан прийшов до такого рішення.

Мати Тереза ​​Калькуттская була католицькою черницею. Вона заснувала жіночу чернечу конгрегацію "Сестри Місіонерки Любові", яка займалася служінням бідним і хворим. Мати Тереза ​​була удостоєна Нобелівської премії миру в 1979 році "За діяльність в допомогу стражденній людині". А в 2003 році Католицька церква зарахувала її до лику блаженних.

Читайте також: Скандал у Ватикані: у витоку інформації звинуватили п'ятьох осіб

Мати Тереза ​​померла у вересні 1997 року в Індії на 88-му році життя. На момент її смерті місіонерів її ордену по всьому світу було більше 4000 чоловік, які працювали в 610 представництвах в 123 країнах.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Ангелу Меркель на одній з обкладинок німецького видання Der Spiegel зобразили в образі Матері Терези, підкреслюючи її внесок у вирішення кризи біженців в Європі.