У столиці Ірану - Тегерані влада обмежила користування автомобілями та скасувала всі спортивні змагання просто неба через серйозне забруднення повітря. Зокрема скасовані всі матчі професійної футбольної ліги.

У місті не працюють початкові школи та дитсадки. Натомість, середні школи закривати не стали, пише ВВС.

Екологічні проблеми викликані холодною погодою, через що викиди від автотранспорту зависають у повітрі, а не розсіюються вище в атмосфері. Рівень забруднення втричі перевищує норми Всесвітньої організації охорони здоров'я. Смог над Тегераном стоїть вже більше ніж два тижні.

Іранські екологи кажуть, що 80% забруднення викликане викидами 5 млн автомашин та такою ж кількістю мотоциклів місцевих жителів. Через це влада Тегерана обмежила використання автомобілів. Водії можуть використовувати власне авто лише тричі на тиждень.

Також, навколо іранської столиці припинили роботу до 1 січня усі цементні заводи.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Читайте також: Міланцям заборонили три дні їздити на автомобілях

Очікується, що повітря очиститься після дощу, який метеорологи прогнозують на вечір 6 січня.

Нагадаємо, що через забруднення повітря постійно обмежують рух приватних авто в найбільших містах Китаю. А нещодавно автомобілістів Мілана попросили кілька днів не користуватися власними машинами.