Мексиканська влада оприлюднила відео, яке підтверджує, що при арешті відомого наркобарона Хоакіма Гусмана на прізвисько Ель-Чапо ("Коротун") спецпризначенці зустріли шалений опір. На відео можна побачити, як морські піхотинці змушені прориватися крізь кулі, застосовувати гранати і брати приміщення штурмом. Це був фактично справжній бій, повідомляє ВВС.

Хоакіма Гусмана затримали 9 січня. В липні минулого року наркобарон втік з тюрми строгого режиму, скориставшись кілометровим підземним тунелем. Цього разу наркобарон теж вислизнув через каналізацію разом з начальником власної охорони, однак Ель-Чапо схопили вже за кілька кварталів в його авто. На відео він у спортивному костюмі вже на заарештований.

У 2011 році Гусман засвітився в рейтингу мільярдерів за версією Forbes. Він вважається одним з найбільших злочинних босів у світі. Його наркокартель "Сіналоа" переправив в Сполучені Штати кокаїну, марихуани і метамфетамінів на мільярди доларів. У зв'язку з цим наркобарону світить екстрадиція до США, де його звинувачують у контрабанді кокаїну і відмиванні грошей.

Читайте також: Наркобарон пригрозив війною ІДІЛ

Також минулого тижня стало відомо, що кіноактор Шон Пенн взяв інтерв'ю у Гусмана для журналу Rolling Stone. Повідомлялось, що це перше інтерв'ю, яке дав відомий злочинець. Пенн зустрівся з Гусманом в його укритті в Мексиці до того, як він був заарештований. Відповідаючи на питання актора, Ель-Чапо зазначив, що його роль у розвитку наркомафії в Мексиці перебільшена. Хоакін Гусман також переконаний, що наркоторгівля стала "частиною культури Латинської Америки та інших регіонів світу".

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще