Площа лісових пожеж у Забайкальському краї за добу збільшилася удвічі.

Про це повідомляє gorod48.

Ситуація погіршується через спеку. На ліквідації пожеж працює 547 осіб, зокрема 128 парашутистів-десантників, задіяно 115 одиниць техніки.

Пожежі палають в 11 районах краю: Могочінскому, Хілокскому, Александрово-Заводському, Петровськ-Забайкальському, Балейскому, Газімуро-Заводському, Красночікойскому, Нерчинсько-Заводському, Оловяннінскому, Шелопугінскому і Читинскому районах.

У п'ятницю площа пожеж склала 5,6 тисяч гектар. Експерти повідомляють, що за добу пожежа збільшилася майже вдвічі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Читайте також: Російські пожежі перекинулися на Монголію

У регіоні встановилася спекотна погода: температура повітря в Читі становить плюс 32 градуси, прогнозуюь подальше зростання до плюс 35.

Нагадаємо, що у квітні через аномально сухої погоди Забайкальський край поряд з Хакасією став зоною лиха через природних пожеж. Вогонь знищив в цілому більше 700 тисяч гектарів лісу, згоріло більше 240 житлових будинків, 11 людей загинули.