Степові пожежі в російському Забайкаллі через сильний вітер перетнули кордон з Монголією і просунулися вглиб на 80 кілометров. Про це повідомили в російському підрозділі Greenpeace. Згідно з даними супутникової зйомки, пожежа перейшла до Монголії із західної частини Забайкалля, і наступного дня вогонь охопив степ по обидва боки кордону.

Зараз пожежа поширюється в у бік кордону з Китаєм, до якої напередодні залишалося менше ста кілометрів.

Читайте також: Безпілотник показав постапокаліптичну Хакасію (відео)

Тим часом кількадесят гектарів лісу горять у республіці Хакасія в Сибіру. У Боградському районі республіки фахівці лісового господарства загасили дві нові степові пожежі.

Вогонь охопив близько 10 гектарів, виникла реальна загроза населеним пунктам. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на уряд республіки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зараз фахівці намагаються гасити ще одну степову пожежу на площі 24 гектари. Як повідомили в департаменті лісового господарства, "причиною виникнення пожежі знову стали підпали трави".