У Великобританії у банку Barclays закрили рахунок представництва міжнародного медіахолдингу "Росія сьогодні".

Про це повідомляє "РІА Новості", посилаючись на представника банку.

"Рахунок закритий. Банк повинен надіслати відповідне повідомлення. Причини закриття рахунку у фінансовій установі не розголошують," - йдеться в повідомленні.

Мінфін Великобританії вніс до списку осіб, що потрапляють під фінансові санкції, генерального директора "Росія сьогодні" Дмитра Кисельова, пише агенція з посиланням на джерело в банківських колах. Офіційного повідомлення про закриття рахунку представництва не було.

Читайте також: "Спалювач сердець геїв" Кисельов підтримав одностатеві шлюби

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, у березні 2014 Кисельова включили до списку санкцій Євросоюзу. Йому заборонили в'їзд на територію ЄС. Згідно інформації, банк прийняв рішення заморозити рахунки агентства через керівника Кисельова, який підпав під санкції ЄС. У представництві від банку чекають письмових роз'яснень протягом дня.

Кисельов назвав закриття рахунку проявом цензури.

"Закрити рахунок провідного інформаційного агентства - це цензура, пряме перешкоджання роботі журналістів. Про яку свободу преси і демократії у Великобританії може йти мова, якщо в країні не дають працювати одному з найбільших світових інформаційних агентств?" - заявив він.

У середині червня служби судових приставів Бельгії та Франції запросили у представництв російських інформаційних агентств інформацію про майно в цих країнах, щоб надалі накласти на них арешт.

Вже 17 червня в Бельгії арештували держмайно Росії і борги Бельгії РФ, крім дипломатичних представництв.

Арешт наклали у справі ЮКОСа. У документі про арешт, який розіслали в організації, йшлося, що санкція провадиться на підставі рішення бельгійського арбітражного суду від 18 липня 2014 за позовом компанії Yukos Universal Limited на 1,65 млрд євро.

Уряд Росії винайняв адвокатів, щоб захистити російську власність в країнах, в яких були заморожені активи.