Великі міста дають більше можливостей, тому люди завжди прагнули покинути свій будинок і переїхати до столиці в пошуках кращого життя. Населення мегаполісів живуть на 10 років менше, ніж мешканці маленьких міст і селищ.

Які наслідки для організму нас очікують живучи у великому місті? І як від них захиститися?

Фахівці змогли виявити вплив динамічного, величезного міста на здоров'я людини і дали кілька порад, щоб знизити вплив шуму і суєти.

Зниження імунітету
Характерно частими проявами алергії, частими хворобами. Мегаполіси тим і відрізняються, що в них живе велика кількість людей, працює більше виробництв, їздить більше машин. Це призводить до забруднення повітря, швидше розповсюджуються інфекції із-за високої скупченості населення. Найбільш небезпечним фактором вважаються шкідливі речовини, які згубно впливають на здоров'я людини. Забруднення повітря стоїть на другому місці в рейтингу згубного впливу на організм. Щоб захистити себе від цього впливу намагайтеся попереджати появу інфекції, робіть профілактичні щеплення, а в період епідемій краще уникати великого скупчення людей. Якщо є можливість перебувати вдома, то краще скористайтеся нею, щоб не заразитися. Фахівці рекомендують вживати більше вітамінів і вживати продукти, які підвищують імунітет.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дефіцит мікроелементів
Характерно втомою, зниженою роботою мозку, надмірним роздратуванням. Як стверджують медики, неприємності відбуваються від дефіциту магнію і заліза.
Вихлопні гази, якими ми дихаємо у великих містах заважають засвоювати організму йод, збільшує ризик викликати хворобу Паркінсона.
Намагайтеся включати в свій раціон чорний шоколад, какао, всілякі горіхи, апельсини, водорості, проростки пшениці, яйця, ікру, устриці, насіння, йодовану сіль.

Психологічна напруженість
Характерно перепадами настрою, агресивністю, втомою від спілкування.
Варто зауважити, що люди у великих містах спілкуються інакше, ніж в невеликих населених пунктах. У мегаполісі люди схильні до постійного стресу і психологічного напруження. Уродженці невеликих городків, що приїхали у велике місто, звикли жорстко орієнтуватися на систему правил і норм, в мегаполісі ж норми і правила багатообразні і часто нечіткі. Ця ситуація деколи породжує внутрішні конфлікти, ріст соціальної напруженості, небажання спілкуватися з іншими.


Вчені змогли довести, що багатоповерхові будинки з вікнами викликають у людини і тварин напади агресії і невмотивованої туги.
Частіше ходіть на прогулянки, організовуйте свій особистий простір, виїжджайте на природу з близькими людьми, частіше залишайтесь насамоті з собою, хоча б кілька разів на день по пів години це дуже корисно для психіки будь-якої людини.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що медики навчилися лікувати хворобу Паркінсона за допомогою друкування тексту на клавіатурі.
Хвороба Паркінсона – це хронічне захворювання, яке вражає м'язи людини.