Зустрічі лідерів у "нормандському форматі" неможливі найближчим часом через загибель ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.


Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров журналістам. Керівник російського МЗС назвав цю подію провокацією. Відповідне відео оприлюднено на YouTube-каналі Life.

"Провокації України спрямовані на зрив виконання Мінських домовленостей. Вони правда й так не виконуються київською владою. У нинішній ситуації неможливо розмовляти про найближчу зустріч в "нормандському форматі", як цього бажають наші європейські партнери", - сказав лідер російського зовнішньополітичного відомства.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще


Лавров назвав вбивство Захарченка "серйозною ситуацією, яку потрібно проаналізувати". Він додав, що в Росії цим вже займаються.


Нагадаємо, ватажок ДНР 42-річний Олександр Захарченко був смертельно поранений під час вибуху в кафе "Сепаратист" на вулиці Пушкіна в Донецьку в п'ятницю, 31 серпня.
У відомому серед терористів кафе "Сепаратист" стався потужний вибух. В результаті якого серйозно постраждала одна людина. Пізніше стало відомо, що на момент події близько заклади знаходилися машини кортежу Захарченко.


Як повідомляв раніше Знай.ua, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що замах на главу самопроголошеної "ДНР" Олександра Захарченко призведе до підвищення напруженості в регіоні.
Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Загибель Захарченко, безумовно, веде до підвищення напруженості в регіоні", - сказав Пєсков.
Прес-секретар підкреслив, що даний інцидент не сприяє до формування умов для реалізації мінських домовленостей.


За словами Пєскова, замах на Захарченко є "провокацією". При цьому він уточнив, що в даний момент незрозуміло, хто її здійснив.

"Ще належить остаточно з'ясувати, хто стоїть за цією провокацією", - уклав Пєсков.

Також Знай.ua писав про те, що у п'ятницю, 31 серпня, в Донецьку стався вибух біля кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна. Спочатку було відомо про смерть ватажка "ДНР" Олександра Захарченко.