Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що замах на главу самопроголошеної "ДНР" Олександра Захарченко призведе до підвищення напруженості в регіоні.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Загибель Захарченко, безумовно, веде до підвищення напруженості в регіоні", - сказав Пєсков.

Прес-секретар підкреслив, що даний інцидент не сприяє до формування умов для реалізації мінських домовленостей.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Пєскова, замах на Захарченко є "провокацією". При цьому він уточнив, що в даний момент незрозуміло, хто її здійснив.

"Ще належить остаточно з'ясувати, хто стоїть за цією провокацією", - уклав Пєсков.

Разом з тим варто відзначити, що президент РФ Володимир Путін відреагував на загибель ватажка так званої "ДНР" Олександра Захарченка, який загинув у результаті вибуху в Донецьку, 31 серпня.

Так, Путін відразу ж розхвалив свого блазня, який постійно виконував його прямі вказівки на Донбасі. Президент РФ назвав вбивство вже колишнього главаря бойовиків "підлим" та фактично звинуватив українську владу у вдалому замаху на життя Захарченка.

"Олександр Володимирович був справжнім народним лідером, сміливою і рішучою людиною, патріотом Донбасу. У важкий для свого рідного краю час він встав на його захист, взяв на себе величезну особисту відповідальність, вів за собою людей. Підле вбивство Олександра Захарченко - це ще одне свідчення: ті, хто вибрав шлях терору, насильства, залякування, не хочуть шукати мирний, політичне рішення конфлікту, не хочуть вести реальний діалог з жителями південного сходу", - зазначено у повідомленні.

Крім того він зазначив, що невідома "третя" сторона досі намагається поставити "народ Донбасу на коліна".

"Роблять небезпечну ставку на дестабілізацію ситуації, на те, щоб поставити народ Донбасу на коліна. Цього в них не вийде. Розраховую, що організатори і виконавці цього злочину понесуть заслужене покарання. Хочу ще раз висловити співчуття рідним і близьким Олександра Володимировича Захарченко, всім жителям Донбасу. Росія завжди буде разом з вами".

Також варто відзначити, що одіозного ватажка ДНР Олександра Захарченка, який загинув сьогодні, 31 серпня, вже встиг "оплакати" Путін заявою про "співчуття родині та жителям ДНР".

Ким же насправді був Захарченко і чим він запам’ятався українцям? Які злочини за чотири роки "правління" ДНР встиг накоїти головний ватажок сепаратистів?

Ватажка "ДНР" Олександра Захарченка вбили – ЗМІ Нагадаємо, СБУ висловилася про вбивство Захарченка.

Як повідомляв "Знай.ua", донецькі бойовики лінчували свого головоріза.

Також "Знай.ua" писав, що український військовий вразив своїм талантом.