У вівторок, 4 вересня, Верховна Рада розгляне новий закон "Про засади державної мовної політики", який прийде замість скасованого раніше документа.

Про це в ході наради з лідерами груп і фракцій заявив спікер парламенту Андрій Парубій.

Андрій Парубій

Він зазначив, що зараз на розгляді у депутатів є кілька різних документів, і необхідно "вийти на один узгоджений текст і затвердити його".

"Після скасування закону Ківалова-Колесніченка ("Про засади державної мовної політики", ухвалений в 2012 році) утворився законодавчий вакуум, який ми повинні заповнити і прийняти відповідний закон", - заявив Парубій

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Я впевнений, що цієї осені, на цій сесії, ми маємо розглянути закон про мову", - підкреслив спікер.

Українці мільйонами тікають за кордон

Кожного року з України з різних причин їде близько 1 мільйона людей. Цілі можуть бути різні: заробітки, ПМЖ, навчання, але факт залишається фактом: країну залишають багато людей і досить регулярно.

Українських водіїв попередили про важливі зміни

В Україні для водіїв почали діяти нові правила: тепер при продажу автомобіля власнику немає потреби знімати його з обліку: транспортний засіб відразу будуть перереєструватися на нового господаря.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчала популярний міф про споживання алкоголю. Для підтвердження своєї точки зору чиновниця послалася на дослідження впливу алкоголю на здоров'я людини від вчених міжнародної колаборації Global Burden of Diseases.

Як повідомляв "Знай.uа" в Україні змінять систему нарахування та виплати пенсій.

Також "Знай.uа" писав про те, що студенти київський парк перетворили на звалище. Гори порожніх пляшок від алкогольних напоїв, безліч сміття та випалену галявину залишили після себе першокурсники Київського політеху.