Голосування за довгоочікуваний закон, з ухваленням якого в Україні повинні були знизитися ціни на медикаменти, Верховна Рада успішно провалила.

Як повідомляє портал Рoliteka, із 226 необхідних голосів законопроект отримав лише 188. Цілком ймовірно, що проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони винаходів і корисних моделей" можуть відправити доопрацювання.

Зазначимо, що законопроектом передбачалося здешевлення лікарських препаратів нібито за рахунок знищення фармакологічної монополії стосовно отримання патентів на медикаменти.

Держслужба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками виявила ще два препарати, що суперечать законодавству. На цей раз список забороненого поповнили "Структум" (Structum 500 mg, 60 kapsulek) серія G02010 компанії "Pierre Fabre Медикамент", Франція, а також розчин для ін'єкцій "Гепарин-Індар" Серія АВ 178-1/1, 5000 МО/мл, по 5 мл (25000 МО) у флаконі; по 1 або по 5, або по 100 флаконів у пачці ПРАТ "По виробництву інсулінів "Індар", Україна.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Польський "Структум", призначений для лікування дегенеративних захворювань суглобів і хребта (остеоартроз, міжхребцевий остеохондроз), заборонили через те, що ввозили його в Україну з порушенням законодавства: його не переклали з польської на українську мову.

У свою чергу в зразках "Індару" виявили невідповідності. Його використовують для профілактики та лікування тромбоемболічних захворювань та їх ускладнень, при операціях на серці та судинах, прямому переливанні крові, діаліз та ін

Тепер обидва ці препарати заборонено використовувати, зберігати та продавати в Україні.

Нагадаємо, розкрито підла схема "радикального" хабаря для Супрун.

Як повідомляв Знай.uа, Супрун закликала Путіна відкрити двері російських в'язниць.

Також Знай.uа писав, скандальну заяву Супрун спробували виправдати.