Чотирьох депутатів виключили з політичної партії "Самопоміч" за "нанесення значного збитку репутації політичної сили". До "почесного" списку увійшли депутат столичної міськради Сергій Гусовкий, очолював фракцію партії, Олексій Руденко, Сергій Харчук та Вадим Васильчук.

"Ці депутати ухвалювали рішення Київської міської ради про виділення родичам їх колеги Романа Марченка земельних ділянок в місті Києві, які попередньо були незаконно їм захоплені. Загальна площа всіх захоплених ділянок складає понад 1,4 га", - повідомляє прес-служби партії.

Представники "Самопомочи" додали, що депутат Марченко користувався мандатом для "реалізації ймовірно корупційних схем з земельними ділянками в Києві" всупереч неодноразовим зауваженням з боку політради партії та громадськості. У керівництві також зазначили, що вся документація, яка відноситься до ймовірних корупційних схем Марченка, буде передана на органи правопорядку, зокрема в НАБУ і НАПК.

"Якщо людина використовує свій статус і посаду для того, щоб здобувати персональну вигоду – отримувати комунальну землю для себе і своєї родини, якщо людина через схеми отримує 14 ділянок у власне користування, – все це свідчить про недоброчесність і недобросовісність цієї людини. Якщо депутати фракції це покривають, то це підтверджує і їхню недоброчесність також. Для "Самопомочі" доброчесність була, є і залишається основою цінністю нашої політичної сили. Тому не було, не має і не буде у нас місця для людей, які беруть участь або покривають корупцію", – наголосила голова Київської міської партійної організації "Об’єднання "Самопоміч" Оксана Сироїд.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, пікантний спів Ляшка розлютив українців.

Як повідомляв Знай.uа, в Києві до будівлі Верховної Ради вранці 6 вересня прийшли десятки невдоволених активістів, які вимагали проведення виборчої реформи в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду (МВФ).