Сполучені Штати Америки відкликали своїх послів з Домініканської республіки, Панами та Сальвадору.

Цю інформацію повідомили у Державному департаменті США.

У повідомленні йдеться, що зробили це для того, аби проконсультувати їх стовно припинення цими країнами дипломатичних відносин.

"Державний департамент відкликав посла США в Домініканській Республіці Робіна Бернстайна, посла США в Сальвадорі Жана Манса та Тимчасового повіреного у справах США в Панамі Роксена Кабрала для консультацій, пов'язаних з недавніми рішеннями більше не визнавати Тайвань" Держдепартамент США

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Відмітимо, що усі троє дипломатів розмовлятимуть з представниками уряду. Під час розмови вони обговорять шляхи підтримання з боку США сильних, незалежних, демократичних інститутів та економіку Центральної Америки та Карибського басейну.

Як відомо, минулого місяця із Тайванем розірвав відносини Ель-Сальвадор, у травні - Домініканська республіка, а минулого року - Панама.

Тайвань тепер має офіційні відносини всього із 17 країнами, більшість із яких – малі й слаборозвинені держави.

Сполучені Штати також не мають офіційних дипломатичних відносин із Тайванем, але підтримують острівну державу на міжнародній арені.

Нагадаємо, що Росія намагалася шпигувати за італійсько-французьким супутником у відкритому космосі.

Через один зі своїх супутників в космосі Росія намагалася перехопити зашифровану військову інформацію з одного із загальних супутників Франції та Італії - Athena-Fidus, який забезпечує безпечний зв'язок між збройними силами обох країн.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", США Комітет сенаторів заслухав справу за діяльністю банків та нерухомості РФ, щоб визначитися нарешті з зовнішньополітичним курсом по відношенню до Кремля.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що бізнесмен Ілон Маск вжив марихуану в прямому ефірі під час інтерв'ю для подкасту Joe Rogan Experience. Відеозапис шоу доступна на YouTube.