Власний онлайн-майданчик бізнесу для взаємодії між лікарями та пацієнтами відкриває колишня очільниця Національного банку Валерія Гонтарева. Втім, деталі свого стартапу під назвою "Медікіт" вона розкривати відмовилася.


Новий бізнес Гонтаревої: другий "експеримент" після НБУ?


Свою так звану "місію" у компанії характеризують доволі розмито – "створити екосистему Діджитал медицини, яка забезпечить комунікацію між учасниками, стандартизацію процесів, накопичення і систематизацію інформації в єдиному місці".


За даними Liga.net, фірма пропонуватиме пацієнтам миттєву онлайн-консультацію лікарів, а також виклик лікаря додому через інтернет. Медикам у свою чергу обіцяють додатковий дохід 24/7 з оплатою кожної телеконсультації. Як саме це відбуватиметься і хто зможе зареєструватися на майданчику, "Медікіт" не пояснює. Публічна презентація платформи намічена на листопад 2018 року.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Валерія Гонтарева
Валерія Гонтарева


Цікаво, що за документами Гонтарева жодного відношення до проекту не має, у списку власників значиться її син Антон Гонтарев, та Світлана Кириченко – колишня співробітниця ICU (2008-2010 роки).


Гонтарева продала Костянтину Стеценко і Макарові Пасенюку свою частку в ICU перед призначенням в Нацбанк в 2014 році. Антон Гонтарев і Кириченко вклали в статутний капітал "Медікіт" по 5 млн грн. Сама компанія зареєстровано 12 січня 2018 року. Кириченко відмовилася говорити про свою участь, в ICU повідомили, що "не мають до проекту ніякого відношення".

Валерія Гонтарева
Валерія Гонтарева


Директором "Meдiкiт" з 14 квітня 2018 значиться Руслан Кравець - колишній заступник директора департаменту стратегії та реформування НБУ.

"Концептуально це медичний маркетплейс по типу Airbnb або Olx, - розповів Кравець. - Зараз відбувається розробка IT-складової, про технічні деталі, таких як оплата послуг, говорити поки рано. Сподіваємося, що вона (Гонтарева) очолить наглядову раду компанії ".


Дивіться: які космічні витрати приховувала від українців Валерія Гонтарева


Нагадаємо, голосування за голову Нацбанку закінчилося скандалом.
Як повідомляв Знай.ua, журналісти дізналися, де навчаються діти українських політиків.
Також Знай.ua писав, Гонтарева засвітилась на Одеському кінофестивалі.