Керівництво Франції виступило проти "виборів" на території самоназванных "ДНР" і "ЛНР".

Про це заявив офіційний представник МЗС Франції Аньєс фон дер Мюль в ході сьогоднішнього брифінгу.

За її словами, подібне рішення порушує Мінські угоди і перешкоджає мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі.

"Франція нагадує про свою прихильність суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Оголошення про проведення "виборів" 11 листопада 2018 року суперечить Мінськими угодами, які залишаються єдиними рамками політичного врегулювання конфлікту на сході України, — сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Також французький дипломат підкреслила, що вибори на території ДНР і ЛНР повинні проводитися у відповідності з українським законом про особливий статус цих територій.

"Будь-яка ініціатива, яка не відповідає цим умовам, таким чином, повинна бути засуджена", — вважає фон дер Мюль.

Аньєс фон дер Мюль

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців. Відповідний указ від 10 вересня оприлюднено на сайті глави держави. Вносяться зміни у попередній указ від 15 лютого. Згідно з документом, осінній призов пошириться ще на один місяць і триватиме з жовтня по грудень 2018 року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час антиурядової акції протесту в Санкт-Петербурзі в неділю, 9 вересня, поліцейські затримали неповнолітнього хлопчика. Учасники мітингів вимагають скасувати підвищення пенсійного віку в Росії. Крім того, деякі ЗМІ зазначають, що учасники акції також вимагають від Володимира Путіна залишити посаду президента країни.

"Знай.uа" писав, цілий ряд недоробок і несправностей виявили на російському космодромі "Східний", зокрема — неякісно залитий бетон на стартовому комплексі. Після перевірки стало очевидно, що винен колишній підрядник — Спецбуд РФ. Крім того, є ще чимало неназваних поки претензій до колишнього підряднику.