Апеляційний суд Швеції 13 вересня підтримав українську сторону і скасував рішення про тимчасове призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу, за яким "Газпром" повинен заплатити "Нафтогазу" 2,6 млрд доларів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко. Даним рішенням підтверджуються зобов'язання "Газпрому" у виплатах для України.

"Хороша новина: суд розглянув наші доводи і скасував своє рішення про тимчасове зупинення примусового виконання в Швеції рішення арбітражу, за яким "Газпром" винен нам заплатити вже понад 2,6 млрд", - написав Вітренко. Він нагадав, що "Газпром" повинен негайно виконати рішення арбітражу.

Як відомо, 28 лютого Стокгольмський арбітражний трибунал виніс рішення на користь НАК "Нафтогаз України" з більшості важливих питань у суперечці з "Газпромом". 30 травня "Нафтогаз" почав процес стягнення з російського газового монополіста 2,6 млрд доларів боргу. При цьому швейцарська влада вже вжила заходів щодо активів "Газпрому" на території країни.

5 червня Голландський суд задовольнив клопотання "Нафтогазу" про арешт часток російського газового монополіста в його голландських дочірніх компаніях. 1 серпня "Газпром" почав виводити з своєї власності іноземні активи.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше повідомлялося, що "Газпром" оголосив про рекордні збитки, мова йде про трильйони. Бюджет “Газпрому” тріщить по швах. І це, незважаючи на різкий стрибок цін на газ в Європі, а також зростання поставок на всі ключові ринки. За підсумками першого півріччя грошовий потік “національного надбання РФ” залишився негативним. Як повідомила компанія в звіті, надходження на рахунки "Газпрому” не покрили всі витрати, а чистий борг злетів до нового історичного рекорду в 2,433 трильйона рублів.

Нагадаємо, Газпром на грані – європейський суд жорстко перекинув росіян.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що глава Газпрому потрапив в серйозну аварію.

Також портал "Знай.uа" писав, що Меркель поїде в Україну заради Газпрому.