Представники України та Європейського Союзу підписали меморандум про взаєморозуміння і кредитну угоду, яка передбачає надання Четвертого траншу для Україні (MFA IV) на суму 1 мільярд євро.

Про це повідомили представники Міністрества фінансів України.

З боку України документи підписали в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова і голова Національного банку Яків Смолій, з боку ЄС - голова Європейської комісії з питань євро і фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс.

На підписанні також присутні президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Найближчим часом Міністерство фінансів спільно з Міністерством закордонних справ внесе пропозицію президентові щодо необхідності невідкладного подання на розгляд Верховної Ради проекту Закону про ратифікацію цих міжнародних договорів.

"Хочу висловити вдячність за оперативність та конструктивність Європейської сторони у запровадженні нової програми макрофінансової допомоги ЄС для України", - зазначила Маркарова.

Гроші

Транші макрофінансової допомоги в рамках цих домовленостей будуть розподілені рівномірно, по €500 млн кожен.

На перший транш сподіваються в Україні вже восени 2018 року після завершення сторонами внутрішньодержавних процедур та підписання та затвердження необхідних документів і виконання нашою сторною умов щодо надання першї фінансової допомоги.

Український парламент

Другий транш Україна чекає навесні наступного року за умови якщо ми вокнаємо домовленості щодо здійснення реформування відповідних секторів реалізації державної політики.

Закон

Нагадаємо, стрибок цін на бензин позбавило українців дару мови, але це ще не межа.

Як повідомляв Знай.ua, вперше в історії Європа покарала країну, яка входить до складу Європейського союзу.

Також Знай.ua писав, що, Європарламент прийняв скандальний закон, який стосується користування інтернетом.