Апеляційний суд Англії скасував рішення, яке було винесено ще в березні 2017 року. Він направив справу "по боргу Януковича" до суду першої інстанції для того, щоб воно було розглянуто за повною процедурою. Про це повідомляє Мінфін України.

"Скасування попереднього рішення та надання Україні можливості представити свій захист у повному обсязі у суді першої інстанції є видатною перемогою України", – зазначають у Мінфіні.

У відомстві пояснюють, що одностайні висновки Апеляційного суду надають українській стороні можливість представити перед судом свою позицію, яку вона давно відстоює. Мова йде про те, що угода по єврооблігаціях на суму 3 мільярди доларів є нікчемною і не підлягає примусовому виконанню.

"Це обумовлено зухвалими погрозами та актами агресії, які Росія зробила проти України напередодні укладання відповідних угод, завдяки чому і забезпечила їх підписання, а також і в період після підписання, і які вона продовжує надавати досі. Україна вітає надану можливість в повному обсязі представити і довести свою позицію про неправомірність дій Росії", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

в.о. глави Мінфіну України Оксана Маркарова

При цьому в.о. глави Мінфіну України Оксана Маркарова зазначає, що Росія повинна нести відповідальність за свої міжнародно-протиправні діяння. Своїм рішенням Англійський суд також дав зрозуміти, що не буде ухилятися від прийняття рішення з цього питання.

В українському відомстві підкреслили, що всі три судді Апеляційного суду Англії одноголосно погодилися з тим, що суддя першої інстанції помилково відмовив Україні у судовому розгляді аргументів захисту з примусу.

Нагадаємо, Янукович отримав нового скандального адвоката.

Як повідомляв "Знай. ua", заява Януковича мало ефект бомби, українці бунтують в соцмережах.

"Знай. ua" писав, що Україна вирішила, що зробить з "обов'язком Януковича".