Глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія не буде йти на поступки, щоб повернутися в ПАРЄ. Про це він повідомив на форумі в Берліні в присутності своїх іноземних колег.

Керівник німецької делегації в ПАРЄ Андреас Нік запитав главу російського зовнішньополітичного відомства про те, який внесок готова зробити РФ, щоб повернутися на засідання Асамблеї. На це Він відповів: "Ви серйозно?", що викликало гучний сміх у залі.

"Агресивна антиросійська меншість намагається зробити так, щоб всі інші сторони підкорялися її лінії. Ми знаємо, про кого йде мова", - сказав глава МЗС РФ. При цьому (за традицією) Лавров звинуватив Великобританію в прагненні нав'язати іншим 27 членам блоку політику санкцій щодо РФ.

Андреас Нік

Зазначимо, що 9 жовтня Москві буде необхідна більшість голосів, коли ПАРЄ розглядатиме доповідь про повноваження та право голосу національних делегацій. За підсумками буде прийнято резолюцію і рекомендації комітету міністрів Ради Європи. Мова йде про внесення поправок до регламенту, які в майбутньому можуть повернути російську делегацію в асамблею.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Лавров додав, що сподівається на повернення РФ в ПАРЄ, і висловив готовність до діалогу після того. "Ми готові обговорювати, Крим, Україну, міграційну кризу", - сказав він.

Сергій Лавров

Як відомо, зараз у ПАРЄ є право накладати обмеження прав (санкції) на делегації тих країн, які грубо порушують принципи Ради Європи. На цих підставах у 2014 і 2015 роках ПАРЄ обмежила в правах російську делегацію. У 2016 році Росія перестала брати участь у роботі асамблеї і не передавала в Страсбург перелік своїх депутатів, уникаючи таким чином підтвердження санкцій. Робота Росії у всіх інших органах Ради Європи тривала. Крім того, з 2017 року Росія не платить внески до бюджету Ради Європи.

ПАРЄ

Нагадаємо, нещодавно Лавров зробив божевільну заяву щодо Донбасу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Трамп підклав Путіну чергову санкційну свиню.

Також портал "Знай.uа" писав, що Путін розповів Меркель, що зробить з Сенцовим.