В минулому Олексій Скрипник - успішний бізнесмен. Зараз - народний депутат, який склав повноваження генерального директора компанії. Дізнайся, до яких проблем і питань країни він не байдужий! Читай все про те, які його погляди, принципи, світогляд.

Біографія

Народився 8 березня 1964 року.

Сім'я

Дитинство та юність пройшли у Львові - тут він народився і виріс.
Сім'я: дружина Тетяна Романівна. У шлюбі з 20 вересня 2003 року.
Перша дружина померла від раку в 2001 році. Його досі мучать неприємні спогади. Він говорить про те, що якби можна було повернути час назад, то ні за що б не став лікувати дружину в Україні, а краще повіз кудись за кордон.

Олексій Скрипник з синами
Олексій Скрипник з синами


Діти: від першого шлюбу - двоє, від другого - троє. Чотири сина: Іван, Роман, Антон, Денис і донька Катерина.

Його батьки - вчені-енергетики. Батько -Олексій Іванович, мати - Євгенія Іванівна.
Додаткові відомості: вільно володіє російською, українською, англійською мовами. Розмовляє польською.
Хобі: у вільний час любить займатися яхтингом, плаванням, бігом і велоспортом.

Освіта

Після закінчення Львівської школи №56 вступив до політехнічного інституту.
У двадцять два роки із червоним дипломом закінчив вищий навчальний заклад. Навчався на факультеті електроенергетики.
Проходив навчання за програмою американського уряду "SABIT" - "Management of Software Companies" ("Управління софтверними компаніями»).

Кар'єра і бізнес

Відразу після закінчення інституту влаштовується на роботу в ВЕО "Львівенерго". Через дев'ять років організація була перейменована на Західний регіональний диспетчерський центр. А ще через три - Західна електроенергетична система.
Пропрацював тут чотирнадцять років. Спочатку був інженером ЦДС (Центральна диспетчерська служба), потім зайняв крісло заступника начальника.

У двадцять сім років разом із батьками заснував підприємство ТОВ "Елекс" - успішна велика компанія. Дев'ять років був тут технічним директором.
З червня 2000 року до 2010 року - директор ТОВ "Елекс".
З тридцяти шести років став генеральним директором компанії.
У листопаді 2014 року обраний народним депутатом України. У зв'язку з чим склав повноваження гендиректора підприємства.
Член депутатської фракції політичної партії "Об'єднання" Самопоміч ".Член наглядової ради, Львівська політехніка.

Олексій Скрипник
Олексій Скрипник


Свого часу займався науковою діяльністю. У сорок два роки викладав в Інституті комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка». Читав курс «Системний аналіз».

Через два роки став старшим викладачем. Читав курси «Менеджмент проектів із розробки програмного забезпечення» і «Проектний практикум».
Будучи на посаді викладача Києво-Могилянської бізнес-школи читав дисципліну «Проектний менеджмент». Сфера наукових інтересів: технологія програмування, створення програмних продуктів.

Брав безпосередню участь у процесі розробки Стратегії економічного розвитку Львова, заснованої на кластерному розвитку економіки.

Згідно з декларацією за 2013 рік, загальна сума сукупного доходу - двісті п'ятдесят вісім тисяч вісімсот вісімдесят дві гривні. Членів сім'ї - двадцять чотири тисячі вісімдесят. Його заробітна плата - дев'яносто вісім тисяч п'ятсот двадцять дві гривні. У графі «інші види доходів» вказана наступна сума: сто шістдесят тис. триста шістдесят грн.

Земельна ділянка площею тисяча сто квадратів знаходиться в Наварії Пустомитівського району Львівської області. Житловий будинок (розташований тут же) - 3/5 від трьохсот сорока двох кв. м. У членів сім'ї - одна п'ята. З транспортних засобів: Mitsubishi Galant, 2003 р.в, Mitsubishi Lanсer, 2008 р.в., Mitsubishi Outlander, 2007 р.в.

Через рік його загальна сума сукупного доходу склала один мільйон шістсот двадцять дві тис. сімсот шістнадцять грн. Додався земельний наділ на шістсот шістдесят шість кв.м. З'явилася машина BMW 530d, 2010 р.в. З попередніх залишилося авто Mitsubishi Outlander.

Прибуток від зайняття підприємницькою діяльністю дружини в 2016 році (подана 29.03.2017 р) - один мільйон двісті сорок шість тисяч двісті п'ятдесят шість гривень. Готівкою зберігає вісімсот двадцять тис. грн. Є коштами, позиченими третім особам, - сто сорок тис. грн. У дружини триста сімдесят тис. грн. готівкою.
Компенсація вартості оренди житла - сто шістдесят вісім тис. триста грн.

Дивіденди - двісті вісімдесят тис. грн. Кошти на виконання депутатських повноважень - майже сто сімдесят тис. грн. Депутат є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) ТОВ "Елекс".

У 2017 році замість БМВ - «Мерседес-Бенц», 2015 р.в. (Власність Тетяни Романівни). Готівкою у Олексія Олексійовича мільйон сімдесят тисяч. На банківському рахунку - майже двісті шістдесят тисяч. У дружини - дев'ятсот шістдесят тис. грн.

Компромат і чутки

Згідно з даними реєстрації депутата, за допомогою електронної системи, Скрипник Олексій Олексійович був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України триста двадцять шість разів, був відсутній - сто двадцять три.

Можна з упевненістю сказати, що робота - не найулюбленіше його місце.

Виступив з ініціативою перекладу законодавчої процедури Верховної Ради в електронну форму, щоб «не витрачати час на друк всіх законопроектів тридцяти п'яти тонн паперу на рік».

Як заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, займається ІТ-освітою та питаннями науки в цілому. Зокрема, пропонує скасувати інформатику в школах і викладати замість неї в старших класах програмування.

Олексій Скрипник
Олексій Скрипник

Щодо міграції молоді вважає цю ситуацію поганою і гарною одночасно. Доброю тому, що за кордоном є можливість знайти високооплачувану роботу. А ось в Україні такої можливості немає.

До речі, він на власному прикладі показав, що працювати політиком набагато вигідніше, ніж в IT. На питання журналістки, чому він брав гроші на компенсацію житла, він відповів, що "не має мільйонів на своїх рахунках". На зауваження про те, що на BMW у нього є, нардеп парирував: "BMW коштувало 60 тисяч доларів. Це не є щось таке неймовірне, що можна собі не купити". "Я беру компенсацію за житло, тому що вважаю, що держава повинна повністю забезпечувати депутатам їх професійну діяльність. У тому числі виплачуючи дуже високу зарплату".

А ось, схоже, забезпечити всім іншим нормальні умови роботи і зарплату вони не повинні.

Фотографії

Олексій Скрипник
Олексій Скрипник

Олексій Скрипник
Олексій Скрипник

Олексій Скрипник
Олексій Скрипник

Відео

Посилання

Фейсбук
Офіційний сайт Верховної Ради
Контактні дані: тел .: (044) 255-31-68, електронна пошта: Oleksiy.Skrypnyk@rada.gov.ua
Блог на LB.ua

Блог на censor.net

Блог на doc.ua

Офіційний Youtube-канал