Можливо, ви вже знаєш хто такий Тука Георгій Борисович. Тоді вам буде цікаво дізнатися темні плями в його біографії та останні новини про нього. Кримінальне минуле, влада, гроші, лжебіографія - читайте всю правду про політика, який прикривається благими справами на війні, а сам тим часом заробляє мільйони. Дізнайтесь всі секрети волонтера і таємного мільйонера прямо зараз!

Біографія

Народився 24 листопада 1963 року.

Сім'я

Дитинство та юність пройшли в Києві, де він народився і виріс.
Сім'я: з дружиною Мариною Павлівною розлучений. Екс-дружина дванадцять років торгувала з лотка на столичному ринку (такі дані вказані в реєстрі). Хоча сам він стверджував, що колишня дружина - топ-менеджер у великій західній компанії.

Потім жінка створила ТОВ «ДЖА»: ресторани і кемпінги для житлових автофургонів.
З 2015 року нібито живе цивільним шлюбом із Вітою Федоренко. Але чи існує ця загадкова жінка? Може, чиновник просто декларував на неї свої пожитки, і вона просто підставна особа?

Діти: дорослий син Павло, воїн АТО (за даними Skelet-info, ніколи не був на передовій). Одружений, із дружиною Анастасією спільний бізнес, власницею якого є вона.

Дочка Єлизавета - в 2018 році закінчила Київську міжнародну школу. В її подальших планах - Єльський університет. Цим вона хвалиться в соцмережах, де досталь її пікантних фотографій у коротких шортах, на яких видно сідниці.

Георгій Тука з дочкою
Георгій Тука з дочкою

Дочка Туки


Є досить відверті фото в Instagram. Наприклад, вона з подружкою в обнімку на знімку топлес (щоправда, задом до глядацької аудиторії в тих же коротеньких шортиках). Дівчата розмахують своїми бюстгальтерами.

Дочка Туки

Але шок викликають фото іншого змісту, де дівчина позує на тлі розбитих в Донбасі будинків.

Дочка Туки

Про аморальність дочки заступника міністра свідчить і її фото, викладене в день Різдва Христового і підпис: «Давай молитися». На зображенні у напівголої дівиці цигарка в зубах і пляшка спиртного в руках. На голові - чернече вбрання.

Поки йде війна, вона відпочиває в Болгарії, Іспанії і т.д. З шкільного віку - любителька дорогого відпочинку в нічних клубах.
Батьки Георгія Туки - інформація відсутня.
Національність: українець.

Освіта

Існує дві версії його біографії. Не виключено, що обидві - вигадані.
Якщо керуватися даними, які розміщені на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, то він навчався в Севастопольському приладобудівному інституті. Тільки в якому році - невідомо. На цьому веб-порталі дата не зазначалася.

Але рік закінчення є на офіційному сайті Луганської ВГА. Тут вказано, що він закінчив цей навчальний заклад у 1991 році. Виходить, що в двадцять вісім років. А ось на офіційному сайті партії «Україна - Єдина країна» зазначається, що він навчався в Київському політехнічному інституті.

Навчання Георгія Туки

Згідно з версією першого літопису, отримав спеціальність «інженер-механік». Згідно з другою - навчався на факультеті технічних засобів АСУ ТП.
Якщо заглянути в біографію Туки, що подається ним до ЦВК напередодні парламентських виборів 2014 року, то про свою освіту чиновник зазначив наступну інформацію: 1982-1986 рр. - Київський політехнічний інститут, факультет АСУ.

І на своїй сторінці в фейсбук в графі «інформація», де вказуються дані про освіту, зазначив, що «вивчав 32 (гімназія 32 «Успіх») в НТУУ "КПІ", Київ, Україна». Однак документів, що підтверджують закінчення ним вищого навчального закладу, немає.

Говорячи про першу версію навчання в Севастополі, колеги Туки стверджують, що він там не навчався. А вищу освіту просто приписав собі, адже без неї в губернатори ніяк.

Те, що чиновник вибрав для своєї біографії кримський вуз, - швидше за все, не що інше, як впевненість у тому, що таємниця залишиться при ньому. Адже тоді вже окупований Крим навряд чи б давав коментарі про достовірність його диплома в разі виникнення питань до його документа.

Політик зовсім не очікував, що в 2015 році навчальний заклад раптом офіційно заявить про те, що він тут ніколи не вчився. Довелося дотримуватися іншої версії - навчання в столичному політеху. Деякі джерела зазначають, що тут Тука дійсно вчився, тільки не закінчив і диплом не отримав.

Сюди вступив із третього разу. Викладачі кажуть про нього, як про агресивного, некерованого й неорганізованого учня. На його рахунку - бійки, пограбування, розбої, умовна судимість за шахрайство, рекетірство.

Георгій Тука
Георгій Тука

Кар'єра і бізнес

Якщо звернутися до офіційної версії його біографії, то там зазначено, що трудову діяльність він почав у віці двадцять вісім років. Тобто відразу після закінчення вузу.

Однак є достовірні відомості, згідно з якими він за п'ять років до цього, тобто з двадцяти трьох років, працював електромеханіком. За інформацією, розміщеною на офіційному сайті Луганської ВГА, - буфетник у столиці. І це відбувалося в період навчання у вузі. Тільки як таке можливо - незрозуміло, адже заочно на електриків навряд чи вчать.

Георгій Тука
Георгій Тука

Після двох місяців роботи на малому підприємстві «Ювілекс» рік пропрацював провідним фахівцем НПК «Едем».
Наступні чотири роки невідомо чим займався - інформація про його трудовий шлях потім відзначається з 1996 року.
Після менше року був менеджером департаменту в АТЗТ «Національні інвестиції».
Наступний щабель кар'єрних сходів - начальник відділу оптової реалізації.

У тридцять шість років - старший менеджер поставок і торгівлі в «Торговий дім «Регіон».
Через чотири місяці - старший менеджер у приватній науково-виробничої комерційній фірмі «Гран».
Ще через три - вже директор департаменту Держпідприємства «Фінмаш».
Через рік - керівник проекту «Торговий дім «Корпорація Тілл».

Крім цього, було ще кілька посад, які він змінював одну за одною (в «Зеніт-Телеком», потім - «Ен-Ті Телеком»). Поки в 2012 не заснував свою IT-компанію, яка поставляла обладнання для операторів мобільного зв'язку. Так зазначено в біографії. І нібито через дванадцять років він закрив своє ЧП. Але в реєстрі про це інформації немає.
Щодо роботи в «Ен-Ті Телеком» теж не стикування - Гендиректор стверджує, що ніякого Туки в його замах не було.

Є у нього в біографії кілька позначок «тимчасово ніде не працював».
З 2010 р - волонтер, голова правління ГО «Народний тил». Тільки незрозуміло, як так вийшло, що організація, створена для допомоги воїнам АТО, виникла за чотири роки до початку військових дій на сході країни. Щоправда, за реєстром зареєстрована ним і Тетяною Джаваровою 29 серпня 2014 року. Є не стикування і в створенні його благодійного фонду.
Судячи з усього, минуле йому просто почистили, тільки невміло. У розробці його біографії явно багато дір, невідповідностей і неточностей.
З 2015 року - губернатор Луганської області.

Георгій Тука
Георгій Тука

У Майдані нібито брав найактивнішу участь.
Потім за настільки ефективну його роботу Президент Петро Порошенко доручив йому боротися з корупцією на лінії розмежування в зоні проведення АТО.
За рік роботи йому вдалося відправити на лаву обвинувачених трьох контрабандистів (усі отримали умовно).
2016 рік - заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Згідно з декларацією за 2014 рік, вказує наявність ділянки площею шістсот квадратів (у наступній декларації буде зазначено, що цей наділ знаходиться в Кругликах Києво-Святошинського району). Декларує квартиру майже на дев'ятнадцять кв. м і дачу на тридцять.

Дві автівки: Opel Vectra, 2007 р.в. і ГАЗ 2705.
На банківському рахунку - тисяча двісті тридцять гривень. Будь-яка інша інформація відсутня.

Рік по тому, в 2015, декларує київську квартиру, придбану 01.12.2003 р, вказуючи співжиття з Вітою Федорівною. І ще одну столичну квартиру на сорок два кв.м. Інформація в графі щодо прав власності цих двох об'єктів нерухомості відсутня.

Тепер раптом з'являється авто (інформація щодо прав на майно знову-таки відсутня) «Мітсубіші Паджеро», 2012 р.в. і декларується той же ГАЗ, 2007 р.в.

Якщо «Мітсубіші» був придбаний 04.04.2012, то чому його не було в декларації за попередній рік? І куди подівся «Опель»? Тут немає даних про його продаж.
Зате вказує зарплату цивільної дружини - вісімдесят три тис. вісімсот дев'яносто дев'ять. І свою - шістдесят сім тис. сімсот вісімдесят п'ять.

На його банківському рахунку - тисяча сто двадцять доларів. А третім особам позичив сімдесят дві тис. доларів. Цікаво, звідки при такій зарплатні за рік він зміг зібрати і позичити величезну суму грошей?
За даними Skelet-info, Тука збагатився, збираючи пожертви для атошніков.

Георгій Тука
Георгій Тука

Просто більшу частину коштів виводив на власні рахунки. Адже зібрані суми - це мільйони гривень.
Готівкою і зовсім у скромного волонтера - всього лише один мільйон сто двадцять тисяч гривень. У банку - дванадцять тисяч євро.

З 2016 зарплата цивільної дружини (місце роботи - Баядера груп) раптом суттєво зменшилися: сорок вісім тис. вісімсот сорок три грн. А в нього, навпаки, зросла - трохи більше трьохсот тис. грн.
У банку зберігає тисячу сто двадцять доларів, шість тисяч п'ятсот гривень. Готівкою у цивільної дружини - сімсот двадцять тис. грн. і дванадцять тис. євро в банку.

Оплата за навчання, швидше за все, доньки склала триста вісімдесят тисяч двісті тридцять шість гривень (трохи більше тридцяти тисяч на місяць).

Компромат і чутки

На рахунку Туки - масові кадрові чистки й призначення потрібних людей. Разом із Антоном Геращенко Тукою було створено сайт «Миротворець», де людей звинувачують у сприянні тероризму.
До речі, вбивство Олеся Бузини і Олега Калашникова відбулися після того, як на сайті з'явилися їхні особисті дані та адреса в тому числі. Ось чому Тука і «Миротворець» звинувачують в їх смерті. А депутати міської ради звинувачують

Георгія Борисовича ще й у корупції та безініціативності.
Відомо, що чималий прибуток йому разом із Олегом Шумаєвим приносило СТО (спільний бізнес, про який в біографії даних немає). Тут мала місце чорна бухгалтерія, несплата податків.

За словами журналіста М. Равреби, Тука - учасник організованої злочинної групи Бондарчука, що займалася контрабандою нафтопродуктів. Крім цього, він кришував незаконну вирубку лісу і керував перепродажем деревини.

Георгій Тука
Георгій Тука

Тільки ось у соціальних мережах у нього багато патріотичних постів. Так, одна з його останніх липневих заяв стосувалося виступу Міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Він написав: «Те, що відбувається в кремлівських головах, важко назвати «думкою». Росія анексувала Крим. Росія почала агресію на Сході, убивши і покалічивши десятки тисяч українців...»

Тут варто зазначити, що Лавров, виступаючи на форумі "Територія смислів", сказав, ніби в Києві та західних столицях працює пропагандистська машина, що втовкмачує людям у голови, що Росія - країна-окупант. Але нормальні українські громадяни, за його словами, повинні розуміти всю безглуздість того, що відбувається. Він додав, що найкраще свідчення цього - відпочинок понад мільйона українців в Криму.

Ніхто не захищає Лаврова. Просто хочеться бачити чесних і щирих чиновників у владі. Натомість - патріотичні пости з одного боку і вигадана біографія з мільйоном у кишені з іншого. Українська влада, як і раніше, не бореться з корупцією, а тільки збагачується на ній.

Фотографії

Георгій Тука
Георгій Тука

Георгій Тука
Георгій Тука

Георгій Тука
Георгій Тука

Відео

Посилання

Фейсбук: https://www.facebook.com/george.tuka
Твіттер: https://twitter.com/tuka_george
Офіційний сайт: http://www.tuka.com.ua/