В український парламент надійшло прохання Генпрокуратури про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Дмитра Колєснікова, Олександра Вілкула та Сергія Дунаєва.

Про це стало відомо завдяки матеріалам генпрокурора Юрія Луценка, які він опублікував у Facebook, пише портал "Політека".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на журналістку українського телеканалу NewsOne Дарину Білер було скоєно напад. Дівчині були нанесені удари. Інцидент стався під час прямого включення з Києва, де біля будівлі Генеральної прокуратури України пройшли зіткнення націоналістів і правоохоронців.

Як стало відомо, кореспондент розповідала про те, що відбувається під будівлею ГПУ, коли несподівано в кадр увірвався невідомий. Він став ображати жінку і закидати її яйцями. Кореспондентка відскочила в бік і продовжила трансляцію, але на неї знову було скоєно напад.

“Спочатку одна активістка хотіла відібрати у мене мікрофон і не дати розповісти в прямому ефірі про те, що відбувається. Потім вона вдарила мене у вухо. На даний момент у мене зіпсувався слух. Протягом усього часу радикали не припиняли мене обзивати”, - розповіла про пережите журналістка.

Варто нагадати, що в понеділок, 17 вересня, в ході акції протесту під будівлею Генеральної прокуратури постраждали семеро співробітників. Про це прес-служба відомства пише на офіційній сторінці в Facebook.

"Під час акції біля Генеральної прокуратури України постраждали семеро поліцейських", - пишуть копи.

У повідомленні наголошується, що бійку влаштували ініціатори акції на підтримку Тимура Тумгоєва, коли хотіли потрапити до адмінбудівлі.

"Під час заходу активісти розписали стіни будівлі, а потім агресивно налаштовані учасники, які намагалися потрапити до приміщення, застосували газові балончики, а потім виникла бійка зі співробітниками поліції, які забезпечували правопорядок", - пишуть правоохоронці.

Нагадаємо, Луценко піде у відставку, але за однієї умови.

Як повідомляв Знай.uа детективу НАБУ, який порушив закон, світить суд: Генпрокуратура порушила справу.

Знай.uа писав, спіймані на шантажі співробітники НАБУ з помсти порушили справу на свого викривача.