Всю нерухомість і банківські рахунки Миколи Мельниченка, який обіймав посаду майора Управління державної охорони, заарештували.

Таке рішення ухвалив Печерський суд за клопотанням Генеральної прокуратури. Суддя також дозволив затримати самого Мельниченка, говориться в матеріалах судового засідання.

Скандального екс-майора підозрюють у держзраді, а саме у шпигунстві. Так, слідство встановило, що, починаючи з вересня 2000 року, Мельниченко збирав інформацію з грифом "секретно" для подальшої її передачі, викрадалася інформація з кабінету тодішнього українського президента Леоніда Кучми. Слідство стверджує, що записи розмов, зроблені з 2002 по 2004 роки, Мельниченко передавав іноземним організаціям. Не за бесплатно, зрозуміло.

Так, один зі свідків стверджує, що від США Мельниченко отримає приблизно 2 мільйони доларів. За інформацією прокуратури, з 2006 року у колишнього майора з'явилося дві квартири, дві земельні ділянки та приватний будинок. Зараз все це майно знаходиться під арештом. Туди ж відправилися два автомобілі LEXUS і TOYOTA CAMRY.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Миколу Мельниченка оголосили в розшук у листопаді 2016 року. СБУ встановила, що разом з сім'єю він проживає нині у Штатах. У лютому 2017-го Україна звернулася в американський Департамент юстиції з проханням про надання міжнародної правової допомоги, аби встановити точне місцезнаходження підозрюваного.

Нагадаємо, сума на апарат Верховної Ради в 2019 році практично не відрізняється від суми на поточний рік.

Так, держбюджет в 2019 році передбачає 1 млрд 669 млн 002,1 тисячу гривень витрат на апарат Верховної Ради. Про це сказано в пояснювальній записці до законопроекту №9000.

Як писав раніше Знай.uа, на цьому тижні депутати вирішать долю двох областей. На черзі перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської.

Також Знай.uа писав про те, що почалася осіння сесія Верховної Ради, закінчується перший тиждень роботи законодавчого органу і вже зовсім скоро розпочнеться другий тиждень, а нагальних законопроектів накопичилося багато.