В оборонному бюджеті США на 2019 рік, який був схвалений американським Сенатом, передбачено збільшення допомоги Україні до $250 млн. Про це йшлося в повідомленні посольства України в США.

Кошторис по Україні лише на чверть — $50 млн перевищує бюджет-2018, який становив $200 млн.

Сенат США
Сенат США

За текстом законопроекту, ці $250 млн виділяються, серед іншого, на військові навчання, постачання військового обладнання (також летальних видів озброєнь) і логістичну підтримку, передачу запчастин до раніше наданими озброєнь та іншим військовим товарів.

У список видів допомоги включена також розвідка в підтримку ЗСУ та спецслужб України.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Збройні сили України (ЗСУ)
Збройні сили України (ЗСУ)

Обговорюється питання поставок ВСУ протикорабельних ракет США для стримування намірів РФ в українських морських територіальних водах, заявив провідний експерт Американської ради з міжнародної політики Стівен Бланк.

Збройні сили України (ЗСУ)
Збройні сили України (ЗСУ)

Як раніше повідомляв портал, несподівано для всієї світової політичної арени Чехія засмутила Україну несподіваною заявою. Так, чеська влада відмовилися активно обговорювати антиросійські санкції на загальноєвропейському рівні. Про це стало відомо завдяки заявою прем'єр-міністра країни Андрія Бабиша, пишуть чеські ЗМІ.

За словами прем'єра, таке рішення ухвалили на спільній зустрічі з президентом, міністрами і спікером Палати депутатів. Учасники дискусії прийшли до висновку, що питання для країни не пріоритетний.

"Ми домовилися, що ми не будемо робити активних дій в цьому напрямку, тому що для цього немає підстав", - заявив Бабиш.

Також портал писав, що банки Китаю відмовляються проводити транзакції з участю російських компаній. Це відбувається через санкції США і Євросоюзу.

Нагадаємо, Курт Волкер повністю підтвердив раніше озвучену інформацію про готовність надати ВСУ новітнє озброєння.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" старий союзник України відмовився добити Путіна.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що Волкер розкрив важливі деталі щодо постачання Україні летального зброї.