Українці ризикують цього місяця не отримати свої пенсії вчасно. Такий варіант не виключають у Міністерстві соціальної політики.

Глава відомства Андрій Рева відповідально попередив пенсіонерів в ефірі українського телеканалу. Скандально відомий міністр-дієтолог зазначив, що своєчасність виплат залежить від багатьох чинників, одним з яких є переговори з представниками Міжнародного валютного фонду.

Андрій Рева

"Все залежатиме від багатьох факторів. Уряд робить все, щоб з внутрішніх причин таких проблем не було. Але те, що ми сьогодні ведемо переговори з МВФ, в тому числі, впливає і на цю проблему. Бо від збереження фінансової стабільності нашої країни, її платоспроможності залежить, в тому числі, і здатність країни забезпечувати соціальні виплати" заявив Рева.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Обійдемося без субсидій: які сюрпризи приховує новий бюджет

У 2019 році кількість субсидій для українців різко і стрімко скоротиться порівняно із 2018. Уряд посилив вимоги до надання субсидій, і тепер більшість українців, які отримували пільги в минулі роки, будуть позбавлені права на субсидії. А крім цього, скорочення субсидій закладено в бюджет 2019.

Нагадаємо, міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що однією з причин скорочення субсидій є підвищення добробуту українців.

"Потреба в субсидіях буде меншою. Це пов'язано з підвищенням пенсій і заробітної плати. Сума коштів, яку виділять для субсидій, залежатиме від ціни на газ для населення".

Рева зазначив, що уряд ще остаточно не вирішив, що робити з цифрами щодо субсидій на майбутній рік.

Нагадаємо, уряд схвалив бюджет на наступний рік.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кабмін посилив вимоги до надання субсидій.

Також "Знай.uа" писав, українцям показали курс долара на 2019 рік, який заклали в проект держбюджету