Російська Федерація націлилися не просто на анексований Крим та окупований Донбас, їй потрібна абсолютно вся територія України.

Щорічний виступ Порошенка у Раді

Відповідну заяву під час щорічного виступу у Верховній Раді зробив президент Петро Порошенко:

"Мир" - це красива і приваблива упаковка, в яку можна загорнути будь-що. Тому будемо пильними. Не забувайте, що ворог сюди прийшов не по Крим, і не по Донбас, а по всю Україну", — прокоментував глава держави.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще


За словами Порошенка, спроба анексії півострова була першим приводом говорити про напад Росії. При чому про повернення території, включаючи відшкодування завданих збитків та надання гарантій неповторення агресії поки не йдеться.

Він зазначив, що головне завдання держави на даний час – переконати міжнародну спільноту у тому, що режим Путіна справді створює загрозу територіальній цілісності.


Втім, більше чотирьох років дипломати та активісти тільки цим і займаються, у судах та ЗМІ, а регіони досі страждають від свавілля окупантів. Якщо Україна втратить можливість повернути свої області, то це буде "поразкою міжнародного права", стверджує президент:

"На жаль, на українській політичній шахівниці є фігури, які дозволяють Москві ходити собою. За чотири роки ми відновили не тільки армію, але і розвідку, тому маємо не приблизне, а досить точне уявлення про плани Кремля ", — підсумував Порошенко.


Дивіться: виступ Порошенка у Верховній Раді (трансляція)


Нагадаємо, Порошенко прояснив шанси України на вступ до ЄС та НАТО.
Як повідомляв Знай.ua, у районі Світлодарської Дуги, на Донбасі, загинув сержант 72-ї бригади
Володимир Матвієнко.
Також Знай.ua писав, Порошенко прокоментував ситуацію з наданням Україні Томосу про автокефалію.