Президент України Петро Порошенко під час щорічного виступу у Верховній Раді прокоментував законопроект про внесення змін до Конституції щодо вступу в ЄС і НАТО та направити документ на експертизу до Конституційного Суду. Він закликав депутатів до голосування.

"Сьогодні у цій залі ВР голосуватимуть за зміни до Основного закону про незворотність курсу на набуття членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. Користуючись нагодою, закликаю вас, панове депутати, підтримати цю ініціативу та скерувати документ на експертизу до Конституційного Суду", - заявив він.

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко


За словами Порошенка, проект закону "цілком і повністю відповідає національним інтересам та настроям більшості українського суспільства".
Як відомо, 3 вересня був зареєструваний у Верховній Раді проект закону № 9037 “Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)”.

Україна в НАТО
Україна в НАТО

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще


Законопроектом, зокрема, пропонується внести зміни до Конституції й віднести до повноважень Верховної Ради серед іншого визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Україна в НАТО
Україна в НАТО


18 вересня парламентський Комітет з питань правової політики рекомендував включити до порядку денного сесії ВР вказаний проект закону про зміни до Конституції щодо НАТО і ЄС.
Втім, навіть якщо Україна документально визначить курс на Європу та НАТО, це не надто наблизить до мети: в Альянсу та міжнародних комісій ще чимало вимог до міжнародних стандартів.

Зокрема, нашій державі доведеться провести виборчу реформу, переглянути систему в армії, а також подолати корупцію, що поки що, згідно статистики, не вдається.


Дивіться: щорічний звіт Порошенка у Верховній Раді (трансляція)


Нагадаємо, британський держсекретар з питань оборони Гевін Вільямсон побував на передових рубежах і на одному з КПВВ.
Як повідомляв Знай.ua, спікер ВР Андрій Парубій підписав прийнятий закон про збільшення складу Центральної виборчої комісії.
Також Знай.ua писав, Назар Холодницький, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), заявив, що спецназ Національного антикорупційного бюро (НАБУ) побив його водія.