Міністерство закордонних справ України збирається повідомити Росії про припинення дії договору про дружбу до 27 вересня.

У розпорядженні РБК-Україна є відповідне рішення Кабінету міністрів.

Так, сьогодні уряд схвалив план виконання указу президента України Петра Порошенка, яким введено в дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу з РФ. МЗС України повинен повідомити про цей намір до 27 вересня згідно з графіком, який затвердили.

До 27 вересня український уряд повинен поставити до відома ООН, ОБСЄ та інші міжнародні організації про бажання припинити дію договору.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

До 22 жовтня МЗС спільно з Мін'юстом, МЕРТ і Мінфіном підготує внесення Кабміном на розгляд президента законопроекту про припинення договору про дружбу з Росією.

Нагадаємо, указ президента України Петра Порошенка про рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 вересня 2018 року "Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією" опубліковано 17 вересня в "Урядовому кур'єрі". Це означає, що фактично він вступив в силу.

Декількома днями раніше Петро Порошенко заявив, що очікує від МЗС пакет документів для старту процедури припинення дії даного Договору. 6 вересня 2018 року РНБО України підтримав ініціативу президента про непродовження Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на 10 років.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в соціальних мережах активно обговорюють новину про те, що український президент розірвав Договір про дружбу з Російською Федерацією. Ця новина була опублікована на офіційній сторінці Петра Порошенка в Twitter.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що у вівторок, 18 вересня, в ході екстреного засідання комітету ВР з питань закордонних справ, одноголосно затвердили проект заяви парламенту про те, що Україна не сприйме "прощення" Росії, яке зараз активно просувають в Раді Європи.