Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Російської Федерації Володимир Путін обговорили Україну і Сирію в телефонній розмові. Про це йдеться в повідомленні на сайті Кремля.

"Президент Росії поінформував про російсько-турецькі домовленості щодо стабілізації в зоні деескалації Ідліб, досягнутих на переговорах з президентом Турецької Республіки Реджепом Тайіпом Ердоганом у Сочі 17 вересня 2018 року", - йдеться в повідомленні Кремля.

Також стало відомо, що Путін і Ангела Меркель обговорили Україну. Зокрема, господар Кремля запевняв німецького канцлера у тому, що має намір сприяти врегулюванню "внутрішньоукраїнського" конфлікту, в тому числі в рамках "нормандського формату".

Меркель і Путін

При цьому президент Російської Федерації поскаржився канцлеру на ситуацію в так званій "ДНР", де три тижні тому був убитий ватажок терористів Олександр Захарченко.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Знову акцентована необхідність повного виконання мінського Комплексу заходів 2015 року, включаючи законодавче закріплення Києвом особливого статусу регіону", - зазначили в Кремлі.

Зазначимо, що нещодавно – 14 вересня – Ангела Меркель заявила, що санкції відносно Росії не будуть пом'якшені, поки Кремль не виконає умови Мінських угод.

Меркель

Раніше повідомлялося, що Трамп і Меркель обговорили Україну. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп в ході телефонної розмови обговорили ситуацію в Україні і не тільки. Про це повідомляє прес-служба німецького уряду. "Ще однією темою розмови стала ситуація в Україні та на Західних Балканах", - йдеться в повідомленні. Крім цього, Меркель і Трамп обговорили події в Сирії і закликали Росію докласти зусилля для того, щоб не допустити ескалації конфлікту.

Трамп і Меркель

Нагадаємо, Путін розповів Меркель, що зробить з Сенцовим.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Меркель навчила Путіна "подавати лапу".

Також портал "Знай.uа" писав, що Меркель поїде в Україну заради Газпрому.