Про їдальню Верховної Ради вже давно ходять легенди. Багато хто впевнений, що там до сих пір можна за кілька гривень купити борщ, а щоб повноцінно пообідати вистачить і десяти гривень. «Ціни, як у СРСР», - кажуть «знавці».

Але навіть на парламентській їдальні позначилась криза. І ціни хоч не стали такими, як у інших місцях громадського харчування, але все ж значно піднялися. Але в той же час з'явилося більше делікатесів, вочевидь для того, щоб депутати і на роботі відчували себе, як вдома.

Наприклад, 20 вересня в їдальні ВР можна було купити за 168 гривень варене філе сьомги, за 96 гривень подавали кальмари під майонезом, а для справжніх гурманів за 74 гривні приготували корейку запечену з печерицями.

Кореспондент Знай.ua хоч і пустив слину на всі ці смаколики, вирішив стриматися і пообідати в одному з найбільш відвідуваних місць громадського харчування в центрі Києва, щоб порівняти ціни.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як і очікувалося, в парламенті ціни виявилися нижчими, хоч і не кардинально. Якщо порівнювати, то отримуємо: солянка - 34 і 35, гречана каша в ВР 12 - в кафе 19, картопляне пюре 16 і 19 відповідно. Цікаво, що в парламенті «котлета по-київськи» коштує дорожче, ніж в кафе на 5 гривень (44 і 39).

Так, ціни майже однакові, різниця в іншому. Якщо пересічному українцеві навіть на такий невибагливий обід у київській їдальні доводиться десь економити. То народні обранці навіть не помічають подібні «ціни». Вони із задоволенням наминають за обидві щоки десерт «Джелатто» (італійське морозиво) за 55 гривень або варений язик за 85 гривень. Ось такі пироги.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що журналіст Знай.ua не дав спокійно поїсти голові Комітету з питань свободи слова.