Листування глави Мінінфраструктури України Володимира Омеляна доводять, що чиновник причетний до незаконного збагачення. У Національному антикорупційному бюро (НАБУ) стверджують, що мають всі підстави так вважати.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Розслідуючи незаконне збагачення міністра інфраструктури України та декларування їм недостовірних відомостей в електронних деклараціях, детективи отримали понад 30 тимчасових доступів до речей і документів, направили понад 100 запитів. Зараз матеріали в цьому виробництві налічують понад 20 томів", - відзначають в НАБУ, підкресливши, що всі матеріали і наслідок проводилося під керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

За інформацією НАБУ, Омелян досі не навів аргументованих доказів походження незадекларованих активів.

В той же час, з огляду на отримані докази у НАБУ припускають, що Володимир Омелян свідомо приховував свої статки

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"З огляду на отримані докази, слідство припускає, що чиновник свідомо приховував свої статки. Так само викликають питання і деякі аспекти його професійної діяльності на посаді міністра. І хоча оцінка цього напрямку роботи не є компетенцією слідства, проте, враховуючи суспільний резонанс, публікуємо деякі з фрагментів листування міністра з іншими особами ", - сказано в повідомленні.

Слідство оприлюднило деякі фрагменти листування міністра з його братом, посередником з купівлі авто, посадовою особою одного з органів влади та його дружини Світлани Бевзи з колишнім власником будинку в Київській області.

Також в НАБУ оприлюднили проект висновку НАЗК про відсутність в діях Омеляна конфлікту інтересів, "який той отримав за два місяці до офіційного прийняття рішення".

Нагадаємо, Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт майна міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого НАБУ підозрює у незаконному збагаченні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", детективи НАБУ повідомили міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Також "Знай.ua" писав, що САП намагається витягнути Омеляна з суду.