Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт майна міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого НАБУ підозрює у незаконному збагаченні.

Про це повідомила прес-секретарка суду Яна Квітченко.

Так, за словами представника суду до Солом'янського суду надійшло відразу два клопотання, одне з яких суд задовольнив частково, інше повністю.

У свою чергу прес-секретарка міністра визначила конкретний перелік майна, який було заарештовано судом.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Згідно з непідтвердженою інформацією, закритим рішенням суду арештовано майно В.Омеляна: квартира (60 кВ.м.) і машина брата міністра. У власності В.Омеляна лишилися не арештованими краватки, шкарпетки і з декілька сотень книжок", - вказала Томко.

Разом з тим варто відзначити, що раніше Солом'янський районний суд Києва відпустив на поруки міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Суддя Ганна Сергієнко зазначила, його очільника відомства відпустять на поруки, таке бажання виявили міністр молоді і спорту Ігор Жданов та нардеп від "Народного фронту" Федір Бендюженко.

Втім, Омеляна зобов'язали здати закордонні паспорти, при чому рішення оскарженню не підлягає. Обвинувачення просило призначити міністру 5 мільйонів застави, наказати йому здати закордонні паспорти та заборонити спілкуватись із певними свідками.

Представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка наполягав, що така сума не є непосильною для міністра, адже на двох з дружиною вони задекларували значно більші кошти.

Прокурор аргументував це численними ризиками, які можуть виникнути у ході слідства – приміром, тиск на свідків, або втеча за кордон: у дітей Омеляна – громадянство інших держав.

У свою чергу, захист міністра просив суд взагалі не обирати йому запобіжний захід. Так, захисник долучив до матеріалів справи характеристику від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та рішення Нацагентства з питань запобігання корупції, відповідно до якого у відомства немає жодних питань до міністра.

Сам міністр, виступаючи в суді, сказав, що вважає справу політично вмотивованою та сподівається на об’єктивне рішення суду.

"Сьогоднішнім обвинуваченням я отримав індульгенцію, що я не скоїв жодного правопорушення, перебуваючи на посаді… Якби була бодай тінь підозри, то, я думаю, справа була б набагато гучнішою й цікавішою", – заявив Омелян.

Омеляна підозрюють в незаконному збагаченні. Коментує прес-секретар НАБУ

Нагадаємо, НАБУ взялося за улюбленця Авакова.

Як повідомляв "Знай.ua", біографія, досьє і компромат на міністра інфраструктури України.

Також "Знай.ua" писав, що САП намагається витягнути Омеляна з суду.