Терористичні угрупування на тимчасово окупованих територіях Україні поки що дуже вигідні верхівці Кремля – про це свідчать так звані "вибори", черговий спосіб ще раз довести "законність республік" та навіть забезпечити їх визнання. Так вважає політолог, очільник правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.


Доля "ЛДНР": що замислив Путін?

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі


За словами експерта, у Мінських угодах не передбачена реінтеграція "ДНР" та "ЛНР", там сказано про повернення окупованих територій, аж ніяк не фейкових республік.


Фесенко зазначив, що після місцевих виборів за українським законодавством так звані республіки повинні припинити існування, у цьому сенс всього плану реінтеграції, повідомляє "Хвиля":

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Вибори в "ДНР"
Вибори в "ДНР"

"Росія хоче прямо протилежного мінським угодами сценарію. Після проведення незаконних виборів в ОРДЛО наполягати на тому, щоб реінтеграція територій відбувалася саме через фейкові "ДНР" і "ЛНР". Потім федералізація через включення до складу України двох незаконних формувань. А далі з'явиться вимога появи таких же республік по всій Україні - тобто загальна федералізація всієї країни. І на половину суб'єктів федерації буде намагатися впливати Росія", - прокоментував політолог.

Володимир Путін, президент РФ
Володимир Путін, президент РФ


Він припустив, що такий план – відверте "самогубство" для України, проти цього виступили міжнародні партнери. Але головна проблема полягає у продовженні на рік дії закону про особливий статус регіону, найбільш вірогідний сценарій - якщо вибори в фейкових "республіках" проведуть, Верховна Рада закон не прийме. Як наслідок – повний провал Мінських угод, доведеться домовлятися знову.

Донбас
Донбас

"Руйнування "Мінська-2" намагаються не допустити. Тому що Росія не зацікавлена в переписуванні Мінських угод, там є пункти, які вигідні РФ. Україна - частково хотіла б зміни домовленостей. А Москва хоче нав'язати свій сценарій реалізації угод, щоб зберегти "ДНР" і "ЛНР", - вважає Володимир Фесенко.


Дивіться: Політолог Володимир Фесенко про зустріч Меркель та Путіна


Нагадаємо, український флот дав потужний бій військам Путіна в Азовському морі.
Як повідомляв Знай.ua, рейтинги Путіна у Росії впали до рекордного мінімуму.
Також Знай.ua писав, Кремль втратив контроль над ключовими регіонами.