Історія про те, як НБУ «кришує» незаконний бізнес по прийому платежів для онлайн казино, букмекерських контор, а також сервісів, пов'язаних з порно індустрією.

З відома НБУ, всупереч накладеним санкцій РНБО України, через платіжні системи Приватбанку здійснюється – за улюбленою класифікації СБУ, — «фінансування тероризму та переказ коштів в РФ», пише Hyser.

Національний банк України

Ключовими фігурами даного бізнесу є — Валерія Вагоровская та Ігор Фісун. «У частці» — керівник напряму електронного бізнесу «Приватбанку» Сергій Харитич.

Якщо не вдаватися в технічні складності і спеціальну термінологію, то ситуацію з ринком платіжних систем в Україні можна описати так: невизначеність.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Національний банк видає ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунку. При цьому, в паралельному, як би нерегульованому НБУ всесвіті, існують системи віртуальних грошових знаків, типу webmoney і btc, які не мають офіційного статусу, але використовуються як засоби платежу.

При цьому існують певні заборони на використання електронних платіжних систем, зокрема, санкції РНБОУ, в яких ряд систем визначені як «проросійські», і використовуються для «фінансування тероризму».

Нагадаємо, українці зможуть купувати долари і євро у інтернеті.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна атакував банківський вірус.

Також портал Знай.ua писав, що Національний банк України готує ряд змін у правилах операцій з валютою.