Берегова охорона Сполучених Штатів Америки на військово-морській базі в Балтіморі в четвер, 27 вересня, здійснить передачу Україні двох патрульних катерів типу Island. В офіційному повідомленні йдеться, що на церемонії передачі суден буте присутнім особисто президент України Петро Порошенко, а також віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер.

Згідно з домовленостями, американські патрульні катери передаються ВМС України на безоплатній основі, українська сторона забезпечить тільки передоплату загальної вартості супутніх послуг в розмірі $10,1 млн на термін до 18 місяців.

Патрульний катер типу Island

За повідомленням ці катери оснащені бойовими модулями, що були придбані в рамках програми Пентагону. Патрульні катери типу Island («Айленд» — острів) — це клас швидкохідних патрульних катерів для Берегової охорони США, призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах.

Списані катери США передають своїм союзникам по всьому світу. Так, у 2015 р. три таких катери були передані ВМС Пакистану, ще два (1991 року побудови) — в 2016 році надійшли на службу до департаменту берегової охорони прикордонної поліції МВС Грузії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Патрульний катер типу Island

Україні будуть передані катери Cushing (WPB-1321) та Drummond (WPB-1323). Обидва 1988 року випуску. Їх короткі технічні характеристики: водотоннажність – 168 тонн, довжина – 34 метри, швидкість – до 29,5 вузлів (54,6 км/год), екіпаж – 16-18 осіб, автономність – 5 діб, дальність плавання – 5 360 км Озброєння: 1x25-мм автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster, 2x12,7-мм кулемети М2НВ.

Раніше повідомлялося, що в Азовському морі з'явиться українська військова база. 16 вересня Збройні сили України спустили два артилерійських бронетанкера в Бердянську. Судна будуть використовувати для протидії агресії Російської Федерації згідно з рішенням українського Ради нацбезпеки і оборони. Про це на своїй сторінці в Facebook пише прес-служба Урядового порталу та публікує фотопідтвердження.

Нагадаємо, українські військові кораблі пройшли через Керченський міст.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що потужна ударна група США увійшла в Середземне море.

Також портал "Знай.uа" писав, що український флот дав потужний бій Путіну, відвоювавши Азовське море.