Скандальний відеоролик, на якому зафіксовано вручення українцю паспорта громадянина Угорщини, швидше за все виклав хтось із прикордонників.

Про це в ефірі українського телеканалу заявив глава Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль.

"Хто виклав відео? Це діючий прикордонник нашої прикордонної служби, він прийняв присягу і це все записав. З якою метою він це виклав, нехай з ним розбирається Державна прикордонна служба та їхня служба внутрішньої безпеки", - заявив Москаль.

Декілька днів тому міністр закордонних справ України Павло Клімкін підкреслив, що проблема полягає не тільки в самій видачі паспорта, яка є незаконною, але і те, що угорські дипломати закликають українців приховувати від влади своєї країни, що такий паспорт у них є в принципі. В Україні подвійне громадянство, як і раніше, заборонено.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що в консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

"Присягаюся, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищати і служити Угорщини. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Павло Клімкін рішуче налаштований видворити угорського консула з Берегового в Будапешт, якщо буде доведено автентичність відео, яке демонструє , як у консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти, інструктуючи їх при цьому не повідомляти про отримання документів української влади.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Чехії і Польщі думають про українців, і звідки взявся конфлікт.