ООН порушила умови Будапештського меморандуму, згідно з яким Сполучені Штати, Росія і Британія гарантують Україні територіальну цілісність того, як Київ приєднався до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Про це в середу, 26 вересня, під час засідання Ради безпеки ООН заявив польський президент Анджей Дуда.

"Для того, аби міжнародне співтовариство поважали, дуже важливо дотримуватися зобов'язання та обов'язки, які ми взяли на себе. Із сумом хотів би звернути увагу на події у сфері безпеки в нашому регіоні, Центральній і Східній Європі. Тільки в останні кілька років ми стали свідками явного порушення Будапештського меморандуму, який гарантував територіальну цілісність України в обмін на мирний і добровільне ядерне роззброєння", - заявив глава Польщі.

"В рівній мірі нас турбує розміщення ракетних установок подвійного призначення поблизу наших кордонів. Все це призводить до значного погіршення безпеки в регіоні", - зазначив Дуда.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще
  • Будапештський меморандум - декларація, відповідно до якої Росія, США, Великобританія обіцяють Україні захист суверенітету і територіальної цілісності в обмін на відмову від ядерної зброї. Документ підписали в 1994 році.

Нагадаємо, що в консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Павло Клімкін рішуче налаштований видворити угорського консула з Берегового в Будапешт, якщо буде доведено автентичність відео, яке демонструє , як у консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти, інструктуючи їх при цьому не повідомляти про отримання документів української влади.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Чехії і Польщі думають про українців, і звідки взявся конфлікт.