Найближчим часом у стінах Ради вирішать долю скандальних проросійських телеканалів, які щодня продовжують "промивати мізки" мільйонам українцям.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Про це повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій. Він заявив, що оскільки петиція про "припинення антиукраїнської діяльності" телеканалів "112 Україна" та "NewsOne" набрала достатню кількість підписів, тепер будуть ініційовані відповідні закони щодо припинення подальшої роботи телеканалів.

"Я неодноразово наголошував, що частина українського інформпростору окуповується Російською Федерацією. Деякі ЗМІ себе поводяться як інформаційні диригенти, як окупаційний корпус агресора, а не як вільні засоби масової інформації", - розповів Парубій.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Спікер повідомив, що в ході погоджувальної ради він дав доручення комітету з метою підготовки відповідних пропозицій, які можуть бути або проектом постанови, або проектом закону.

"Після того, як ці пропозиції будуть підготовлені, я одразу ж поставлю їх на розгляд Верховної Ради України", - повідомив спікер.

Парубій також додав, що питання інформаційної безпеки слід вважати не менш важливим, ніж питання мілітарної безпеки.

"В умовах гібридної війни, яку веде Путін, для них боротьба за серця і уми людей є не менш важливою, ніж боротьба танками. І особливо у виборчий рік ми маємо підійти до цього особливо відповідально", - резюмував Парубій.

Верховна рада
Верховна рада

Нагадаємо, на телеканалі "Росія 1" в ефірі пропагандистської передачі "60 хвилин" показали карту Україну з регіонами, які нібито повинні відійти Росії та Польщі.

Фото опублікував у своєму Twitter користувач з ніком Ukr_Che.

На карті західна частина України позначена як "території, які отримає Польща". Області з центрами в Одесі, Херсоні, Донецьку і Харкові відзначені як "території, які отримає Росія".

Як писав раніше Знай.ua, Держкомтелерадіо відмовило у видачі дозволів на ввезення на територію України книг, у яких присутні антиукраїнські висловлювання та риторика.


Також Знай.ua писав про те, що екс-прем'єр України Микола Азаров, який втік до Росії, вибухнув черговою порцією антиукраїнської пропаганди у росЗМІ.