Держкомтелерадіо відмовило у видачі дозволів на ввезення на територію України книг, у яких присутні антиукраїнські висловлювання та риторика.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

Крім того у відомстві зазначили, що окремим компаніям заборонили загалом ввезення п'яти книг, у яких знайшли ознаки антиукраїнських висловлювань та пропаганди.

"Держкомтелерадіо відмовив суб'єктам господарювання - ТОВ "Форс Україна", ТОВ "Дресс Шоу", ТОВ "Якабу Трейд" у видачі дозволів на ввезення з території РФ п'яти книг, в яких присутні ознаки антиукраїнської пропаганди, фальсифікується історія і нав'язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Так, мове насамперед йде про два детективні романи Дар'ї Дезомбре і Тетяни Устинової, в яких героїзується силові структури країни-агресора. Обидві книги видані одним з московських видавництв.

Імпортери видавничої продукції не отримали також дозвіл на ввезення книги "Все, що повинен знати кожен освічений хлопчик" московського видавництва "АСТ", в якій нав'язуються ідеї "русского мира", пропагуються імперські геополітичні доктрини, які передбачають об'єднання народів навколо держави-агресора.

До слова ще не так давно Міністерство культури України опублікувало список з 83 осіб, які, на їхню думку, становлять загрозу національній безпеці країни. Проте, з приходом нового міністра Євгена Нищука відомство має намір відійти від практики "чорних списків" і створити агентство з виявлення артистів з проросійською позицією.

Крім того в Україну заборонили ввезення понад 5 тисяч примірників книги Александрова "Велика книга нумерології", яка прямо фальсифікує історію України, а ціла глава у ній присвячена президенту Путіну, який розв'язав вже не одно війну у тому числі і в Україні.

Разом з тим варто відзначити, що держагенство України з питань кіно скасувало держреєстрацію на трансляцію російського серіалу та фільмів.

Тепер на українському телебаченні глядачі не побачать серіал "Серце не камінь" та дві стрічки "І все таки я люблю" та Тариф "Щаслива сім'я".

Рішення щодо анулювання посвідчення на поширення даних російських медіа-продуктів прийняла експертна комісія, спираючись на закон "Про кінематограф".

В нашій країні заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і їх окремих дій.

Хроніки неоголошеної війни. Як терористи на Донбасі створили медійну пропагандистську імперію

Нагадаємо, скандал з Нацрадою розсварив українців.

Як повідомляв "Знай.ua", Нацрада "увімкнула" здоровий глузд.

Також "Знай.ua" писав, що чому Росія все більше нагадує фашистську Німеччину.