Вже в цей четвер, Верховна Рада розгляне постанову 9157, яка закликає зареєструвати телеканали Newsone і 112 Україна як "агентів впливу держави-агресора". Примітно, що зазначені канали були придбані Андрієм Портновим і Віктором Медведчуком і вважаються "рупорами Кремля" в Україні.

"Сигнальне голосування за підтримку постанови 9157 про захист інформаційного простору від ворожих каналів прошу голосувати, хто за, хто проти… Я впевнений, що завтра в Раді ми наберемо 226 голосів і підемо по тому шляху, по якому повинні були рухатися ще кілька років тому", - заявив голова комітету КНБ Сергій Пашинський.

Сергій Пашинський

При цьому голова наполегливо попросив розшукати депутатів, які були відсутні і простежити, щоб вони поставили свої підписи під даним проектом. Проект Пашинський має намір підписати завтра з 9:30 ранку, щоб відправити законопроекти в зал Ради для голосувань.

У свою чергу представник «Народного фронту» Тетяна Чорновол при обговоренні законопроекту нагадала, що останнім часом по цим каналам "публічно і офіційно з'являлися особи, чиї прізвища ми знаємо як кума Путіна і юриста режиму Януковича".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Прошу зауважити, це у мене папка, тут фінансова звітність 112 каналу і Newsone. У цій папці яскраво виражено, що ці канали не отримують доходів, тобто тут яскраво виражено, що відбувається повністю тіньове фінансування. А при тіньовому фінансуванні говорити про якусь свободу слова неможливо", — зазначила Чорновіл.

Нагадаємо, що на телеканалі "Росія 1" в ефірі пропагандистської передачі "60 хвилин" показали карту Україну з регіонами, які нібито повинні відійти Росії та Польщі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Андрій Парубій заявив, що оскільки петиція про "припинення антиукраїнської діяльності" телеканалів "112 Україна" і "NewsOne" набрала достатню кількість підписів, тепер будуть ініційовані закони про припинення подальшої роботи телеканалів.

Також портал Знай.uа писав, що у студії скандальної російської пропагандистської програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія 1" спалахнув новий скандал, пов'язаний з Україною.