Днями з'явилась інформація про зміни так званої вертикальної прямої у офіційній взаємодії Кремля із незаконними формування "ДНР" та "ЛНР" на Донбасі.

Володимир Путін
Володимир Путін

РосЗМІ повідомили, що у "ДНР" і "ЛНР" не буде кураторів за лінією адміністрації президента Росії Володимира Путіна до листопада, оскільки наразі у них немає офіційного статусу.

Ситуація пояснюється тим, що 2 жовтня Володимир Путін підписав указ про перетворення управління президента РФ із соціально-економічної співпраці з державами – учасниками СНД, Абхазією і Південною Осетією на управління президента РФ із прикордонного співробітництва.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Начальником реорганізованого управління було призначено Олега Говоруна, який протягом місяця має сформувати штатний розклад. Усіх працівників управління, у тому числі тих, які займалися Донбасом, вивели за штат. Тому виходить так, що наразі так звані куратори Донбасу за лінією адміністрації президента не мають офіційного статусу, сказано в повідомленні.

За інформацією видання, Донбас готується до "виборів" глав обох республік: у "ЛНР" визначилися з кандидатами, а в "ДНР" приїжджають нові "куратори", і "практично кожен прикривається віртуальним мандатом від адміністрації президента РФ".

бойовик "ДНР"
бойовик "ДНР"

Понад місяць тому в Донецьку з'явилися "куратори" з позивними Чайка і Патріот, а тиждень тому приїхало ще двоє – вони теж позиціонують себе як "політтехнологи адміністрації": так звані Денис Лотов і якась Софія.

І це логічно, стверджують журналісти, адже після загибелі ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка в Донецьку триває переділ сфер упливу і процес політичного бродіння. За даними перевірених джерел, днями в Ростові-на-Дону відбулася "сходка кримінальних авторитетів та "злодіїв у законі", на якій обговорювали сфери впливу у "ДНР".

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко
Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко

Зокрема, ішлося про виділення так званих квот, переділ та передання майна, контрабанду тютюну із заводу "Хамадей".

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали в Запоріжжі бойовики терористичної організації "ДНР". Про це повідомив прес-центр СБ України у вівторок, 9 жовтня.

СБУ
СБУ


Як писав раніше Знай.ua, окупант з "ДНР" Олександр Ходаковський, який раніше був так званим "керівником міністерства безпеки ДНР" тепер бере участь у "виборах" самопроголошеної республіки. Він розповів, що настрої в регіоні змінюються.

бойовик "ДНР"
бойовик "ДНР"


Також Знай.ua писав про те, що у мережі з'явилася інформація про те, що медичним працівникам з міста Шахтарськ, який знаходиться на тимчасово окупованій території "ДНР" забороняють розмовляти на певні теми. Навіть по телефону.