Згідно з проектом державної скарбниці, вартість блакитного палива для населення підвищиться на чверть.

Про це в ефірі українського каналу заявив скандально відомий міністр-дієтолог, він же глава Міністерства соціальної політики Андрій Рева.

"Коли ми говоримо про наступний рік, ми плануємо у відповідності з прогнозними показниками Нацбанку, що буде на 25% зростання тарифу на газ", - заявив він.

Разом з тим в уряді не забули пообіцяти істотні субсидії для тих, хто постраждає від подорожчання. Зараз суми, які призначалися для субсидій у 2018 році, витратили не повністю. В цьому році субсидії виплатять за жовтень і листопад, а грудневі перекриватимуть у січні 2019. В Міністерстві дуже сподіваються, що грошей вистачить.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Навіть якщо зараз буде підвищена ціна на газ, Національна комісія регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг не зможе з наступного дня підняти тарифи на гарячу воду чи тепло, там за законом існує певний часовий лаг",— сказав Рева.

При цьому головний дієтолог країни підкреслив, що грошима на субсидії розпоряджається не його відомство, а Міністерство фінансів. Саме тут фінансується вся програма і вирішується, скільки в принципі грошей потрібно виділити.

Нагадаємо, в Україні долар після зміцнення раптово зробив несподіваний маневр і почав падати в ціні. Так, протягом декількох днів американська валюта почала падати в ціні і на міжбанку, і за курсом НБУ.

Як повідомляв "Знай.uа", що МВФ розбив фінансові надії українців одним прогнозом. Також стало відомо, що експерти МВФ переглянули прогноз рівня безробіття в Україні оцінка на 2018 рік погіршена.

Також "Знай.uа" писав, що Мінсоцполітики назвало розміри надбавок до пенсії, які повинні з'явитися в найближчі кілька років. Пенсії будуть піднімати три рази поспіль, хоча особливо відчутними ці надбавки не назвеш.