Скандально відомий громадський діяч та бізнесмен Тимофій Нагорний готувався до створення політичної партії, яка просувала б інтереси Російської Федерації.

Таку заяву на брифінгу зробив Олег Валендюк - глава управління СБУ Києва і області.

"За завданням кураторів із ФСБ громадський діяч повинен був створити і розвинути політичну партію як інструмент просування зовнішньополітичних інтересів РФ і елемент дестабілізації ситуації в Україні", – заявив він.

Слідство вважає, що політична сила Нагорного повинна була потрапити до списку учасників на виборах. Що стосується лобіювання російських інтересів, то вони полягали б у перешкоджанні вступу України в НАТО і Євросоюз, а також наданні статусу державної російській мові.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Силовики вважають, що Нагорного завербувала Федеральна служба безпеки. Слідство також продемонстрував відео, на який екс-чоловік Лілії Подкопаєвої нібито розповідає, як його зловили і завербували в Москві. З представниками спецслужб Нагорний спілкується з 2013 року.

Представники української Служби безпеки розповіли також, як вийшли на ймовірні злочини Нагорного. Так, до них звернувся російський підприємець, якому запропонували заплатити за закриття кримінальних справ проти нього та його родини. Посередником у цьому ланцюжку нібито був Нагорний.

"Вони пропонували російському бізнесменові, який зараз знаходиться на території України, шахрайським шляхом вирішити питання з правоохоронними органами Росії, шляхом передачі їм значних коштів. В даному випадку мова йде про 0,5 і 1 млн євро", – розповів Ванделюк.

Тимофію Нагорному висунули звинувачення в державній зраді.

Нагадаємо, Тимофій Нагорний раніше розповів, що з колишньою дружиною Лілією Подкопаєвою у них встановилися цивілізовані стосунки і він завжди готовий прийти на допомогу, якщо вона знадобиться.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Лілію Подкопаєву звинуватили в дружбі з зрадницею України.

Також "Знай.uа" писав про те, що Подкопаєва внесла за колишнього чоловіка рекордну суму застави.