Вже тривалий час українські водії обговорюють нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Справді, зараз сісти за кермо у нетверезому стані, або спровокувати аварійну ситуацію коштує чимало, тому вигідніше бути обережними та уважними.


Закон не для всіх?

VIP-порушники
VIP-порушники


Але закон працює у нашій країні, на жаль, тільки для простих смертних, тоді як олігархи та чиновники можуть собі дозволити не звертати увагу на такі "дрібниці".

VIP-порушники
VIP-порушники

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще


Нещодавно у мережу виклали промовистий ролик, на якому добре видно, що кортеж Ріната Ахметова всього за кілька хвилин руху центром Києва наражав на небезпеку пішоходів та водіїв далеко не один раз:

VIP-порушники
VIP-порушники

"VIP-порушники на дорогах. І трохи про безпеку на дорогах та провокування аварійних ситуацій сильними світу сього...", - йдеться в коментарі до відео.

VIP-порушники
VIP-порушники


Цікаво, що цей кортеж вже не вперше потрапляє в поле зору журналістів. Минулого року "Схеми" показали, як Ахметов на його підопічні на великій швидкості блокували авто знімальної групи, також, до речі, у центрі столиці. Протягом 5 хвилин вони не могли проїхати далі.

VIP-порушники
VIP-порушники


Виявилося, що машини, котрі блокували знімальну групу, зареєстровані на ТОВ "Дельта-Донбас", яке займається охоронною діяльністю, кінцевим власником виявився сам Ахметов. На журналістський запит стосовно причини порушенням правил дорожнього руху він тоді так і не відповів.


Дивіться: елітні кортежі на українських дорогах

Кортеж Ахметова блокував автомобіль знімальної групи «Схеми»

Кортеж Ахметова на швидкості блокував автомобіль нашої знімальної групи, провокуючи ДТП! Навіть не знаємо, що тут сказати. Треба дивитися! Більше неймовірних пригод на столичних дорогах з VIP-порушниками➤bit.ly/2vmryHD #Схеми

Geplaatst door Схеми: корупція в деталях - RFERL op Vrijdag 4 augustus 2017

І трохи про безпеку на дорогах та провокування аварійних ситуацій сильними світу сього...

Geplaatst door Схеми: корупція в деталях - RFERL op Zaterdag 20 oktober 2018


Втім, Ахметов такий не один. У 2017 році політики та високопосадовці систематично порушували правила дорожнього руху. Журналісти зняли, як кортеж екс-голови АП Бориса Ложкіна на номерах прикриття, порушуючи ПДР, потрапив у ДТП.

VIP-порушники
VIP-порушники


Також зафіксували, як кортежі генпрокурора Юрія Луценка і народного депутата й близького соратника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ігоря Котвіцького систематично порушували правила дорожнього руху, пересікаючи суцільну подвійну смугу.


Дивіться: Як Луценко, Котвіцький, Ложкін та інші можновладці порушують правила дорожнього руху


Нагадаємо, експерти порівняли українські штрафи за порушення правил дорожнього руху із європейськими.
Як повідомляв Знай.ua, пішоходам підготували нові штрафи.
Також Знай.ua писав, українці потрапили у ДТП в Польщі.