Завтра, 11 жовтня, в Україні анонсована акція, на якій пропонують зупинити на годину рух автомобілів.

Про це в Facebook повідомила організація АвтоЕвроСила.

За словами організаторів метою акції стане випога до влади про зменшення вартості пального до рівня, який був навесні (15 травня 2018 року). Активісти хочуть домогтись зменшення вартості палива за рахунок акцизів, які на їх думку занадто великі.

"Формат: пересуваючись на власному авто о 09:00 зупинитися прийнявши крайній правий ряд і заходи безпеки руху, включити" аварійку "і світло фар, подати звуковий сигнал на знак протесту, без перекриття доріг. Без прапорів організацій і партій, від себе особисто. тривалість протесту 1 годину, з 9:00 до 10:00, 11 жовтня, четвер", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що ПДР – не для всіх писані. У цьому українців не раз переконували різноманітні мажори та "слуги народу". Черговий раз довести це вирішив і президент.

Глава української держави Петро Порошенко під час робочої поїздки по Одещині кілька разів порушив правила дорожнього руху. Президент перебував за кермом мікроавтобуса.

У районному центрі Болград Петро Олексійович запросив у своє авто прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова. Рушивши з місця, президент України чомусь вирішив не включати "поворот" і не пристібатися ременем безпеки. Можливо, він просто забув це зробити.

Та це не єдині порушення ПДР українським президентом. Виїхавши межі міста, Петро Порошенко не вважав за потрібне ввімкнути ближнє світло фар, як того вимагає законодавство з 1 жовтня.

До слова, співробітники правоохоронних органів не звернули ніякої уваги на ці правопорушення. Можливо, вони їх просто не помітили.

Ми ж для всіх українців черговий раз нагадуємо– з 1 жовтня водії повинні поза містом чи іншим населеним пунктом включати ближнє світло фар. Очікується, що це знизить кількість ДТП.

Нагадаємо, київським водіям дозволили їздити швидше.

Як повідомляв "Знай.ua", у копів назріли проблеми через нові правила паркування: автохами святкують "перемогу".

Також "Знай.ua" писав, що у Києві посеред дороги вивалили біотуалети.

Чи користуються українські водії фарами у денний час