В українському законодавстві нова колізія. Набуття чинності нового закону про фіксацію порушення правил паркування автоматично перетворило евакуацію неправильно припаркованих автомобілів на незаконну процедуру.

Про цю помилку заявив начальник патрульної поліції столиці Юрій Зозуля під час наради з транспортних питань у Київській міській державній адміністрації (КМДА). Пише портал "Політека".

Паркування
Паркування

Зозуля заявив, що Нацполіції заборонили евакуювати неправильно припарковані автомобілі.

І вся справа в тому, що новий закон передбачає можливість евакуації автомобіля виключно у випадках, коли порушення було зафіксовано сертифікованим приладом фото - і відеофіксації. Проблема полягає в тому, що ці прилади правоохоронцям ще не видали.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Вони в законі прописали: будь-яка евакуація можлива за умови фото - і відеофіксації. Сертифікованим приладом. А ці прилади TruCAM, ще не дали. Обіцяють до кінця тижня", - повідомив Зозуля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кияни скоро можуть зіткнутися з чергови подорожчанням проїзду. На цей раз стрибок цін слід очікувати в маршрутках.

Причиною тому стане електронний квиток, який ось-ось з'явиться в столиці. В результаті з київських тролейбусів, автобусів і трамваїв зникнуть кондуктори, а приватні перевізники змушені будуть за свій рахунок встановити нові прилади.

Варто нагадати, що мало не щодня ціна на паливо в Україні підвищується, у зв'язку з чим водіїв закликають влаштувати АЗС бойкот: у четвер, 11 жовтня, о 9 ранку припинити рух на годину.

Ініціатором є громадська організація "Авто Євро Сила", відповідне відеозвернення опубліковано на офіційній сторінці в Facebook.

Нагадаємо, кияни покарали нахабного євробляхера, запам'ятає надовго.

Як повідомляв Знай.uа покарань не уникнути: на дорогах запрацювала нова система контролю.

Знай.uа писав, у ДТП загинув Дмитро Косенко.