Україна може забезпечити собі незалежне енергетичне майбутнє, але чиновникам вигідніше ховатися за війною і далі грабувати країну.

Про це розповів народний депутат України від партії "Наш край" Сергій Шахов.

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"Як назвати тих людей, які розікрали, розграбували заводи, вивезли на металолом шахти, закривають школи, закривають дитячі садки. Змушують сьогодні наших робітників, наших шахтарів виїжджати до Польщі, виїжджати в Росію, виїжджати в Крим. Як їх назвати? Вони гірше за фашистів, гірше за націоналістів, або гірше когось. Вони гірше, саме чиновники, які сидять як упирі у своїх кабінетах. Які не хочуть наводити порядок у нашій країні" заявив політик.

Шахов додав, що чиновники, прикриваючись війною, грабують простих українців.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"Саме вони створили війну і сьогодні за щитом війни ховаються. За щитом війни грабують мільярди людей. У бабусі, яка отримує півтори тисячі гривень. Про які мільярди вона може чути, коли підходить до холодильника, а він порожній. Коли шахтарі сьогодні отримують ось такий тормозок, два огірка і шматок ковбаски. І несуть його додому, ділять на трьох дітей, тому що немає заробітної плати", — розповів нардеп.

Шахов нагадав, що плачевна ситуація у вугільній промисловості призвела до того, що на шахті Капустіна вже шостий день триває страйк шахтарів.

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"33 шахтаря шість днів тому спустилися в шахту. Сьогодні вони вже оголосили голодування з вимогою, щоб їм виплатили зарплату за п'ять місяців, з вимогою того, щоб нагодувати своїх дітей", - пояснив він.

При цьому, за словами Шахова, Україна цілком могла б забезпечити собі незалежне енергетичне майбутнє.

"Досі прем'єр-міністр сидить у своєму кабінеті і підвищує ціну на газ. За чотири з половиною роки в сім разів піднялася ціна на газ. Наш власний газ у нашій землі, який ми можемо видобувати, дати робочі місця. І що відбувається. Сьогодні вугілля – наше національне золото. Ми можемо видобувати його повністю на всю країну. Ми зможемо через півроку забезпечити наше енергетичне майбутнє", — розповів він.

Нагадаємо, Шахов показав, чим обернуться для шахтарів витівки Насалика.

Як повідомляв Знай.uа, Шахов попередив Кабмін про неминучий.

Знай.uа писав, Шахов пояснив, з чого насправді наповнюють бюджет України.