Розірвати договір з Росією про спільне використання Азовського моря – це, загалом, закономірно. Після того, як одна сусідня держава цинічно анексувала Крим, їй немає чого робити в Азовському морі. Однак сам Путін так не вважає, його "двір" навіть погрожує Україні військовим вторгненням, у разі розірвання договору.

Подібну заяву зробив заступник голови комітету Держдуми з оборони і безпеки Юрій Швиткін в інтерв'ю російським пропагандистам.


"Якщо Україна розірве цей документ, то ніякого дипломатичного врегулювання спірних питань не буде. Не буде ніяких поступок на адресу Києва", заявив Швиткин.

Крім цього, високопоставлений російський чиновник погрожує Україні нової військової інтервенцією в тому випадку, якщо в акваторію Азовського моря зайдуть кораблі НАТО для участі в навчаннях.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Подібні загрози Швиткін спробував аргументувати тим, що акваторія Азовського моря сьогодні нібито є внутрішньою, тому навчання Альянсу будуть розглянуті як "провокація".

На думку представника Кремля, подібними навчаннями Україна нібито не доб'ється переваги сил на свою користь, а лише посилить конфлікт між двома державами. Ніби між цими країнами зараз все спокійно і мирно. Але Швиткін в кінці інтерв'ю зазначив, що Київ доб'ється лише інформаційного шуму, який зникне після того, як кораблі НАТО повернуться в пункти дислокації.


Нагадаємо, раніше Знай.иа писав, що експерт розповів, як повернути Азовське море. Спеціаліст розповів, що буде жарко і складно, однак вирвати Азов з лап РФ цілком реально.

Також українцям на пальцях пояснили, скільки грошей, кораблів і часу втрачено під час блокади Азовського моря. Ці цифри превращаютя в відчутну подряпину на серцях і репутації українців, її стирання займе дуже багато часу.

А от у Чорному Морі знайшли старовинне корабельну аварію. Звістка про унікальну знахідку облетіла цілий світ, адже час практично не змінив давній плавзасіб.

Грецьке торговельне судно, що датується більш ніж 2400 роками, було виявлено лежачим на боці неподалік від болгарського узбережжя. Воно є одним з найунікальніших у світі. І не просто так.

23-метрове (75 футів) катастрофа, знайдене в Чорному морі англо-болгарською командою, офіційно вважається найстарішим у світі відомим неушкодженим аварією корабля. Цікавий факт: пливуть на такому ж судні зображувався Гомерівський Одіссей.