У Грузії на президентських виборах, за останнім підрахунком голосів на 96,4% виборчих дільниць, ні один з головних претендентів на пост глави країни не набрав требуемоего для перемоги в першому турі кількості голосів.

Про це свідчать дані на сайті Центрвиборчкому країни, повідомляє РБК-Україна.

Саакашвілі повертається: стало відомо, коли і навіщо

У другий тур виборів президента Грузії вийшли з практично рівними результатами: Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія "Грузинська мрія", - 38,6% голосів, і представник опозиції "Єдиний національний рух" Грігол Вашадзе - 37,7%.

Як передає Центрвиборчкому, явка виборців склала 46,7%, всього у голосуванні взяли участь 1 637 956 чоловік.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У Грузії після закриття дільниць на виборах президента країни були оголошені дані екзитполів. Згідно Edison Research, кандидат у президенти Грігол Вашадзе і його суперниця Саломе Зурабішвілі отримали порівну голосів - 40%, однак у правлячої партії "Грузинська мрія" заявили, що перемогу на президентських виборах отримала Зурабішвілі, нібито набравши 52,3% голосів.

Нагадаємо, раніше після закриття виборчих дільниць у неділю, 28 жовтня, соціологи оголосили результати екзит-полів президентських виборів в Грузії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Грузії в даний момент ситуація з виборами глави держави, дуже схожа на український сценарій. У країні проходять вибори п'ятого за рахунком президента за 25 років після відновлення незалежності.

Також "Знай.uа" писав, що політолог Олег Лісний вважає, що колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі планує повернення в українську політику. "Платформою" для цього можуть стати звинувачення влади в напади на активістів та покриванні цих злочинів правоохоронними органами.